Bireysel Kullanıcılar İçin Google Plus Hizmeti 2 Nisan’da Resmen Sona Eriyor

Google tarafından son birkaç gündür mail ile yapılan bilgilendirme ile Google Plus hizmetinin 2 Nisan 2019 tarihinde resmen tarihe karışacağı bilgisi kullanıcılara verilmeye başlandı.

Google tarafından özellikle Facebook ile rekabet edebilmek amacı ile hazırlanan Sosyal Medya merkezli bir sistem olan Google Plus bir türlü istenilen başarıya ulaşamadı.

SEO noktasında Google Servisi olduğu için bir dönem önem kazanan Google Plus kısa sürede SEO çalışması yapanların yoğun ilgi gösterdiği bir mecra halini alsa da asla tam anlamıyla bir Sosyal Medya sistemi olmadı.

2011 yılında açılan platform alınan karar neticesinde 2 Nisan 2018 tarihinde resmi olarak kullanıma kapanmış olacak.

 

Google Plus Kapanıyor

 

2 Nisan’da Kişisel Hesaplar Silinecek

Son dönemde yaşanan veri sızıntıları ile de başı oldukça fazla ağrımaya başlayan Google en sonunda Google Plus hizmetinin 2 Nisan’da sonlanacağını açıkladı.

4 Şubat tarihinden itibaren Yeni Google Plus Hesabı açılmasının önüne geçecek olan Google firması Blogger gibi sistemlerden de Google Plus bağlantılarını kaldırmaya başladı.

Kişisel verilerin, fotoğraf ve paylaşımların yedeklerini almak isteyenler 2 Nisan tarihine kadar yedekleme yapabilirler. 2 Nisan tarihinden sonra Kişisel Hesapların Silinmesi işlemine resmi olarak başlanmış olacak.

Google Plus platformunun Kurumsal tarafından ise bir değişim olmayacak şimdilik. G Suite kullanıcıları Google Plus sisteminin kurumsal tarafını kullanmaya devam edebilecekler.

Google Plus verilerinin nasıl yedekleneceği ile alakalı bilgi almak isteyenler https://support.google.com/plus/answer/1045788?hl=tr adresini ziyaret edebilirler.

Bireysel Kullanıcılar İçin Google Plus Hizmeti 2 Nisan’da Resmen Sona Eriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir