Casper VIA G1 Plus Teknik Özellikleri, İncelemesi ve Satış Fiyatı

Casper firması yeni modeli Casper VIA G1 Plus serisini duyurdu. Bu yazımızda cihazın Teknik Özelliklerini, Ön İncelemesini ve Türkiye Satış Fiyatını sizlerle paylaşıyoruz.

Büyük ekranlı bir telefon almak isteyen kullanıcıları hedefleyen Casper VIA G1 Plus modeli 5.99 inçlik HD Plus Extreme Vision ekranı ile kullanıcı karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Ürünün son dönemde karşımıza çıkan Köşeden Köşeye Ekran yapısına sahip yakın bir yapıda olduğunu ve ortalama olarak %76’lük bir ekran kasa oranına sahip olduğunu da belirtmemiz gerek. Cihazın ekran yapısının da 18:9 yapısında olduğu detayını da aktaralım.

Ancak yine de cihazın kasa yapısı birçok cihaza göre çok daha makul bir seviyede tutulmuş durumda.

Casper VIA G1 Plus Teknik Özellikler

Casper VIA G1 Plus – Teknik Özellikler

İşlemci AilesiSnapDragon 425 – MSM8917
Çekirdek ve Hız4 Çekirdek x 1.4Ghz
GPUAdreno 308
İşletim SistemiAndroid 7.1.2 Nougat
Ekran5,99” HD+ Full LCD Extreme Vision 18:9 Ekran (1440 x 720)
Ekran Özellikleri269 PPI, 450 Nits, 2.5D Kavisli Ekran, %76 Ekran Kasa Oranı
RAM Bellek3 GB
Dahili Depolama32 GB
Ek Depolama128 GB microSD
Arka Kamera13 MP, f/2.0 Diyafram, Led Flaş, EIS
Video Kaydı1080p Full HD- 30 FPS
Ön Kamera16 MP, f/2.0 Diyafram, Selfie Işığı
Video Kaydı1080p Full HD- 30 FPS
Parmak İzi OkuyucuVar
Renk SeçenekleriSiyah, Altın
BluetoothVar –  Bluetooth 4.2
Wi-FiWLAN 802.11 b/g/n
4G DesteğiVar – CAT 4 (150 Mbps İndirme – 50 Mbps Yükleme)
NFCYok
Suya Toza DayanımYok
FM RadyoYok
Ses Çıkışı3.5 mm Kulaklık Çıkışı
Bildirim IşığıVar
Giriş – Çıkış BirimiMicro USB (OTG Destekleniyor)
Diğer Sensörlerİvme Ölçer, Ortam Işığı, Yakınlık, Jiraskop
Boyutlar158.1mm x 76.5mm x8.2mm
Ağırlık182 gr
Batarya Kapasitesi3000 mAh – Sabit Batarya
Kutu içeriğiAC Adaptör, USB Kablosu, Mikrofonlu Kulaklık, Koruma kılıfı, Ekran koruma jelatini

Casper VIA G1 Plus

Casper VIA G1 Plus Ön İncelemesi

5.99 inçlik bir ekran %76’lük bir kasa oranı ile birçok rakibine göre oldukça iyi bir deneyim sunacaktır. Ancak bu alanda da yakında rakipler çoğalacağı için ekran kasa oranının artık %80 seviyesine ulaşması lazım markalarda.

6 inç gibi büyük bir ekranda HD+ Ekran kullanılması ne kadar mantıklı bir tercih onu cihazı elimize aldığımızda görüyor olacağız. Evet, batarya noktasında çok daha az harcama yapacaktır ama ekranın 18:9 yapısına geçmesine ve büyük bir ekran olmasına bağlı olarak kalitede de bir düşme olacaktır.

Ekranın büyük olması sayesinde kullanım kolaylığı sunan cihazda Dual Pencere gibi özelliklerde unutulmamış durumda. Bu noktada da özellikle mail alıp gönderen, multimedya işleri ile daha çok izleme seviyesinde ilgilenen kullanıcılar için yeterli bir çözüm sunacaktır cihaz.

SnapDragon 425 serisi Giriş Seviyesi bir işlemci olmasından kaynaklı olarak 3 GB Ram ve 32 GB Dâhili Depolama alanları yeterli gelecek seviyelerde olacaktır. Arkada 13 MP, Ön kısımda ise 16 MP kamera kullanan firma EIS Desteği ile daha az titreşim sağlamayı da vadediyor. Giriş seviyesi bir cihaza göre kamera özellikleri oldukça güzel göründü.

Kamera noktasında Selfie Kameraya çok fazla ihtiyaç duyan kullanıcılar cihazın özellikle satış noktasında kamera kalitelerine bakarak cihazı alıp almama konusunda bir fikir sahibi olabilirler.

3.000 mAh’lik bir bataryaya sahip olan modelde HD+ ekranın ve nispeten daha düşük güçlerde çalışan bir işlemcinin kullanılmasına bağlı olarak 1 günü rahatlıkla çıkaracaktır diye düşünüyoruz cihaz.

Android 7.1.2 Nougat İşletim Sistemine sahip olacak olan cihazın Android 8.0 güncellemesi almasını beklemek ise pek doğru olmayacaktır. Bu sebeple de bu cihazı alacak olanlar bu yazılım seviyesinde kalmayı kabullensinler.

Cihazın metal bir kasa yapısına sahip olduğunu ve parmak izi okuyucusunun arka kısımda kendisine yer bulduğunu da belirtmemiz gerek. Tasarım olarak ise pazardaki birçok Çinli Üretim model ile aynı kasa yapısına sahip bir cihaz bizleri karşılıyor.

Casper VIA G1 Plus

Casper VIA G1 Plus Türkiye Satış Fiyatı

Casper firması tarafından bize gönderilen Basın Bültenlerinde henüz cihazın Resmi Satış Fiyatı belirlenmemiş olsa da ürünün N11.com üzerinden 1.499 TL gibi bir rakama satışa sunulduğunu gördük.

Ürünün ortalama olarak bu fiyat seviyesinden son kullanıcı karşısına çıkmasını beklemek yanlış olmayacaktır. Aksi bir fiyat bilgisi geldiği durumda yazıda gerekli değişikliklerde yapılacaktır.

Sizce cihazın güncel fiyatını Google üzerinden rahatlıkla sorgulayabilir ve farklı satış noktalarının sundukları kampanyaları inceleyebilirsiniz.

Casper VIA G1 Plus Teknik Özellikleri, İncelemesi ve Satış Fiyatı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir