CCTV Nedir, Nasıl Kurulur ve Çalışma Sistemi Nasıldır?

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

CCTV (Closed Circuit Tele Vision) yani daha Türkçe bir anlatım ile Kapalı Devre Televizyon Sistemleri hakkında sizlere birkaç bilgi vermek istiyoruz.

Son yıllarda işyerlerinde ağırlıklı bir şekilde kullanılmaya başlanılan CCTV Sistemleri artık evlerde, Yazlıklarda, Kışlıklarda ve daha birçok noktada da yaygın bir biçimde kullanılmaya başlanmış durumda.

Bunun sebebi ise tabi ki Güvenlik Zaaflarının kapatılması daha güvenli İş ve Ev imkânlarının sağlanabilmesi.

 

CCTV Sistemleri Nasıl Kurulur?

Öncelikle bu işlemler için Kaliteli ve İşini bilen bir firma ile çalışmanız gerekiyor. Öyle her kafasına esen iki kamera, bir bilgisayar alarak Kaliteli ve Güvenlikli bir CCTV Sistemi kuramaz.

Bu sebeple de kaliteli CCTV sistemlerinin kurulumu için yine Kaliteli firmalardan yardım almak ve bu sistemleri ücreti neyse ödeyerek kurdurmak durumundasınız.

Yoksa 3 gün sonra arıza verecek, kayıt sunamayacak, sunsa da izlenilen kayıtlarda yüzler seçilemeyecek bir CCTV Sistemine ödeme yapmanıza gerek bile yok. Gidin Bir Milyoncudan alın 3 tane Sahte Kamera sağa sola yapıştırın.

 

CCYV Sistemlerinde Karel Kalitesi

Yıllardır Türkiye pazarında faaliyet gösteren Karel firması Global anlamda CCTV Hizmeti veren firmalar arasında ayrı bir öneme ve güce sahip.

Uzman Teknik Kadro yapısına sahip olmasıyla beraber Türkiye ve Dünya’daki yenilikçi sistemleri takip eden Karel, CCTV Sistemlerinde de daha performanslı, Güvenilir ve Hızlı olmanın yöntemlerini bulmuş durumda.

CCTV Sistemleri, Fiyat ve Kurulum Bilgileri gibi detaylı teknik bilgilere www.karel.com.tr adresinden de rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

 

CCTV Çalışma Sistemi Nasıldır?

CCTV Çalışma noktasında bir kapalı birimden meydana gelmektedir. Kameralar, Kablolar, Güç Kaynağı, İzleme ve Depolama birimleri tek bir alan içindedir ve dış dünyaya kapalıdır.

Bu sayede verilere ulaşmak dışarıdan mümkün hale gelmemektedir. Tabi istisnai olarak son yıllarda her yerden ulaşıma olanak sağlayan IP Bağlantıları üzerinden de uzaktan bağlantı artık mümkün hale gelmiş durumda.

 

CCTV Sistemlerin Geçmişi

Kapalı Devre Kamera Sistemi ilk olarak 1942 senesinde Peenemünde Almanya’da Siemens AG tarafından Test Standı VII de V-2 roketlerinin atış kontrolünü izlemek ve denetlemek amacıyla kullanılmıştır. Alman mühendis Walter Bruch dizayn ve kurulumu gerçekleştiren ilk kişi olarak tarihteki yerini almayı başarmıştır.

 

CCTV – Kapalı Devre TV Sistemi Kullanım Alanları

  • Köprüler, yollar ve kavşaklarda akan trafiği görüntülemek ve kaydetmek (MOBESE)
  • Kötü niyetli kişilerin tespiti
  • İş Yeri ve Evlerdeki yüksek caydırıcılık özelliği
  • Çalışma kapasitesini ve kalitesini arttırmak, çalışma alanını takip etmek amaçlı olarak
  • Yöneticilerin tek bir tuş ile çalışma alanlarına ve diğer noktalara kolay ulaşımını sağlamak amaçlı
  • Az kapasiteli alanlarda verilen Tiyatro, Gösteri, Stadyum gibi noktalarda bir noktadaki görüntünün başka bir noktadan da ulaşılabilir olmasını sağlamak amaçlı
  • Toplu Taşıma Araçlarında, Kantinlerde, Hastanelerde vb. yerlerdeki kaliteyi arttırmak amaçlı
  • Güvenliğin sağlanması gereken her türlü noktada kullanımı söz konusudur.

CCTV Kamera Çeşitleri Nelerdir?

CCTV TV ve Kamera Çeşitleri kendi içerisinde 7 farklı kategoride ele alınabilir. Bunları şu şekilde sıralamak mümkündür.

  1. Renkli CCTV kameralar
  2. Gece ve Gündüz CCTV Kameralar
  3. Dome Kameralar
  4. Pinhone Kameralar
  5. Spped Dome Kameralar
  6. Sabit CCTV Kameralar
  7. IP Tabanlı Network CCTV Kameraları

 

CCTV Nedir, Nasıl Kurulur ve Çalışma Sistemi Nasıldır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir