Çiftlik Bank Bitti Şimdi de Tanker Bank Dolandırıcılığı Ortaya Çıktı

Çiftlik Bank olayının üstünden çok fazla zaman geçmeden şimdi de hayali tanker alıp satan Tanker Bank patladı. Kurucusu yaklaşık 70 Milyon TL’yi alıp kayıplara karıştı.

Yaklaşık 5 yıl Giresun’un Yağlıdere ilçesinde çalışmalarına başlayan dolandırıcılık şebekesi, tanker alıp hisse sahipleri adına çalıştırarak aylık ödeme yapma vaadi ile para toplamaya başladı.

Mustafa Ç. isimli şahıs çalışmalara başladıktan sonra söz verdiği gibi aylık ödemeleri düzenli bir şekilde yaparak kolay para kazanmak isteyen vatandaşların güvenini kazanmayı başardı.

Her bölge için bir Bölge Yöneticisi konumlandıran şebeke ödemeleri bu bölge yöneticileri üzerinden direkt elden yaparak sistemin tamamen kayıt dışı kalmasına da özen gösterdi. Bu sayede hesabına gelecek olan yüklü meblağlar sebebiyle Maliye tarafından takibe alınma riskini de yok etti.

 

Mağdurlar Çoğunlukla Giresun İlindeki Vatandaşlar

Daha çok yerel çalışan şebeke Giresun ilinin Yağlıdere ve Espiye ilçelerinde oldukça aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürmüş gibi görünüyor.

Sistem tamamen kayıt dışı olduğu için Tanker Bank adı ile anılmaya başlanılan dolandırıcılık şebekesinin kaç kişiyi dolandırdığı net olarak belli değil.

Ancak şebekenin ortadan kaybolması ile bu iki ilçeden yaklaşık 60 kişi konuyla alakalı olarak suç duyurusunda bulunmuş durumda.

Kayıplara karışan paranın toplam miktarı ise 70 Milyon TL civarında.

 

Tanker Bank

 

Iğdır Üzerinden İran’a Kaçıp Kayıplara Karıştı

Tanker Bank mağdurlarından olan H. E. yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Daha önce Amerika’da çalışan ve İstanbul’da bu işi yapmaya başlayan Mustafa Ç. ne zaman Yağlıdere’ye gelse benim iş yerime uğrardı. Bende onunla iş yapan birkaç arkadaşımdan duymuştum ve kendisine katılmak istediğimi söyledim. Oda yatıracağım miktarı söyledi. Ben de bir miktarını hesabımdan bir miktarını da kredi çekerek vereceğimi söyledim. Banka kredisi çekeceğim için ters bir şey olmamasını istediğimde ‘Ben bunca insanın parasını her ay veriyorum. Sen ilk önce Allah’a sonra da bana güven yatır paranı’ dedi. Böylece güven sağladı, gereken parayı yatırdım. İlk ay para vermediler ama ondan sonra ki 6 ay boyunca bana söylediği 8 bin lirayı bana genel müdürümüz diye tanıttığı kişi ile gönderdi. Son ay ise paramızı alamadık. Araştırdığımızda böyle bir tanker şirketinin olmadığını kurulu olan şirketin farklı bir sektörde olduğunu öğrendik. Araştırmalarımız sonucu Mustafa Ç.’nin Iğdır üzerinden İran’a kaçtığı bilgisine ulaştık. Yaşanan olaylar sonrasında mağdurlar ile görüştük fakat Mustafa Ç.’nin üzerine mal varlığı olmadığı için işlem yapamıyoruz. Mustafa Ç’yi dava edeceğiz fakat avukatlarda dava için çok yüksek miktarlarda ücretler istiyor. Biz zaten güç duruma düştük. Ben şu an kredimi ödemekle uğraşıyorum. Dükkânımı kapatma seviyesine geldim. Benim şahıstan alacağım 175 bin lira ama benim gibi yaklaşık 60 kişi sadece Giresun’da var. Bunların yaklaşık 15’i ABD’de yaşıyor ve 200 bin dolar gibi para yatıranlar var. Şu an bizler çok zor durumdayız. İnşallah diğer mağdurlar ile hep bir araya gelerek paramızı kurtarmak adına mücadele vereceğiz.”

 

Kolay Para Vadedenler Çoğunlukla Dolandırıcı Çıkıyor

Birçok ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de yaşam şartlarının zor olmasından dolayı vatandaşların Daha Fazla Kazanmak veya Kolay Para Kazanmak üzerine kendilerine verilen sözlere çok çabuk kandığını görebiliyoruz.

Gerek Çiftlik Bank gerekse de Detay Maxinet tarzı sistemlerde yatırımcılarına yatırdıkları paradan kat kat fazlasını vadeden sistem sahipleri ilk dönemlerde gelen paralar ile ödemeleri düzenli bir şekilde yaparak güven kazanıyorlar.

Artan güven sayesinde vatandaşlar sistemin reklamını kendi çevrelerine yapmaya başlıyorlar. Hatta sürecin bir bölümünde de Referans olarak o kişiler üzerinden de komisyon alıyorlar.

Bu tarz sistemler genellikle belli bir büyüklüğe ulaşınca daha fazla kullanıcının içeri girmemesi üzerine dar boğaza ulaşıyor. Ve işte bu noktada, yani sistemin artık kazanç değil de zarar getirmeye başlayacağı noktada kurucular tüm mal varlıklarını alarak ortadan kayboluyor.

Bu sebeple de yatırım yapacak olan kişilerin yatırım yapacakları yerleri görmeleri, resmi sözleşmeler imzalamaları ve elbette ki süreci net olarak takip etmeleri gerek.

Unutmayın ki kimse 100 TL olarak aldığı bir parayı 3 ay sonra 200 TL – 300 TL olarak veremez. Madem bu kadar kazançlı bir iş var ortada başkalarını bu sisteme ortak etmeden kendisi kazanabilir.

Çiftlik Bank Bitti Şimdi de Tanker Bank Dolandırıcılığı Ortaya Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 5 Ocak 2019, 18:06

    Vallah arkadaşim çok güzel bir makale yazmısın ellerine saglık inanki buradan bazilarını biliçlendırmek istiyorsun ama halen öyle ziniyetler varki bile bile dolandırılıyor. aslında gariban adam tek isdediği bir umut bunlarda umut diyip dolandırıyor.