Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardan korunmayı amaçlayan ve 13 – 14 yaşlarındaki 3 genç tarafından ortaya atılan Akıllı Kondom Konsepti Sağlık Dünyasında gündem olmayı başardı.
Aslında oldukça basit bir mantıkla ilerleyen bu konseptin ülkemizde “Çocuk Başınla Her Şeye Karışma” denilen bir yaş grubundan çıkmış olması da ayrı bir ilginçlik.
Peki, Akıllı Kondom sistemi tam olarak nasıl işliyor. Akıllı Kondomlar Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklara nasıl önlem alıyor.
Hastalığa Göre Renk Değiştiren Kondom Yapısı
Daha önce belirttiğimiz gibi mantık çok basit. Sistem bir anlamda Turnusol Kâğıdı gibi işliyor. Cinsel Yolla Bulaşan Hastalık Virüslerine göre renk değiştiren kondomlar bir anlamda ilişki sırasında karşılaşmanız olası olan hastalıkları teşhis etmiş ve sizi o an uyarmış oluyor.
Renk Sistemi sayesinde hastalığın yapısına göre farklı bir renge bürünen Akıllı Kondomlar bu sayede kullanıcının Kondom Rengine göre hastalık hakkında da fikir sahibi olmasına imkan sağlıyor.
Akıllı Kondom konseptini ortaya atan Newton Academy’li 3 öğrenciden birisi olan Daanyall “Biz insanların en önemli konuda, huzur sağlamayı ve bulaşıcı hastalıkların yayılma hızını düşürerek, doktorlara da yardımcı olmayı amaçladık. Biz, sorumlu kullanıcıların daha huzurlu olması için gelişmeler yaptık.” şeklinde bir açıklamada bulundu.
Kondom Kullanımının Düşük Olduğu Ülkelere Bir Anlam İfade Etmeyecek
Hali hazırda Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar özellikle Kondom Kullanımının pek yaygın olmadığı ülkelerde çok daha hızlı yayılıyor.
Bu sebeple de Akıllı Kondom ya da Renk Değiştiren Kondom gibi yeni çalışmaların Cinsel Hastalıklar için ne kadar Önleyici bir rol üstleneceği açıkçası net değil.
Belki de bu yeni teknoloji ile Kondom Kullanımı da artış gösterir ve Akıllı Kondom Teknolojisi sayesinde sağlık sorunları hızlı bir şekilde azalır.