Detay Maxinet Davasında Mahkeme Şartlı Tahliye Verdi

Binlerce kişinin para yatırdığı Detay Maxinet davasında tutuklu 4 kişi için mahkeme tarafından Şartlı Tahliye kararı verildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2018 yılı Mayıs ayında Detay Maxinet soruşturması kapsamında tutuklanan ve tutuklu yargılanan şirket sahibi Alper Tetiker, şirket müdürü Şeref Yumaklı, şirket yazılımcısı ve şirket çalışanının bulunduğu 4 kişi 8 Ocak 2019 tarihinde görülen duruşma ile serbest bırakıldı.

Bir sonraki mahkeme için ise 11 Mart 2019 tarihine gün verildi.

 

 

Detay Maxinet Mağdurları İçin Bir Umut Doğru

Detay Maxinet firmasının sahibi ve çalışanları için alınan Denetimli Serbestlik kararı sonrasında Detay Maxinet sistemine para yatıran ancak yaşanan yasal süreç sebebiyle paralarını iade alamayan Detay Maxinet Mağdurları için de umutlu bir bekleyiş başladı.

8 Ocak 2019 tarihinde görülen dava ile serbest bırakılan Detay Maxinet şirket sahibi ve çalışanları için 11 Mart 2019 tarihinde yeni bir duruşma yapılacak. Mahkeme bu duruşmada son kararını verebilir veya gelen delillere göre süreci biraz daha erteleyebilir.

Alınacak karara göre Detay Maxinet şirketinin banka blokeleri kaldırılabilir. Bu blokeler kalkınca da Detay Maxinet sistemine para yatıran ve 1 yıla yakın süredir mağdur konumda olan vatandaşlar için de bir İade Süreci başlayabilir.

Henüz konu hakkında gerek Mahkeme gerekse de Detay Maxinet tarafından bir açıklama yapılmadı. Muhtemelen sürecin ilerleyişi ile alakalı olarak daha net bir tablo bir sonraki duruşma sonrasında ortaya çıkacak.

Detay Maxinet Davasında Mahkeme Şartlı Tahliye Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir