Detay Maxinet Firmasının Hesaplarına Bloke Konuldu

Geçtiğimiz günlerde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından inceleme süreci sona eren Detay Maxinet isimli sistemin banka hesaplarına MASAK tarafından hazırlanan rapor dikkate alınarak bloke konuldu.

Çiftlik Bank ve buna benzer oluşumlardan sonra sektördeki incelemelerini arttıran Gümrük ve Ticaret Bakanlığı şubat ayında tamamladığı inceleme sonrasında Detay Maxinet sistemini bir Piramit Sistem olarak ele almış ve konuyla alakalı olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Hürriyet’ten Dinçer GÖKÇE’nin haberine göre MASAK tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından 26 Mart 2018 tarihinde Detay Maxinet sisteminin arkasındaki Detay Telekom San. Ve Tic. Limited Şti ve Detay Maxinet Teknolojileri San. ve Dış Tic. AŞ isimli şirketlerin banka hesaplarına bloke konuldu.

Konuyla alakalı olarak sitenin ziyaretçi girişine kapatılması için de BTK – Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile irtibata geçildiği gelen haberler arasında.

 

Detay Maxinet - Notebook ve Fatura

 

Kairos İle Olan Benzerliği Dikkat Çekiyor

Daha bir yıl önce 25 Milyon Dolar gibi büyük bir meblağ ile sırra kadem basan Kairos sistemi tıpkı Detay Maxinet sisteminde olduğu gibi kullanıcıların bilgisayarlarını kullanarak onlara kazanç sağlayacağı vaadi sunuyordu.

Detay Maxinet sistemi bilgisayarları SEO hizmeti için kullandığını iddia ederken Kairos firması ise bilgisayarları birçok üst düzey firmanın özel verilerini depolamak için kullandığını iddia ediyordu.

Bu sebeple de gerek Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gerekse de MASAK ve Mahkemeler Detay Maxinet sistemine Kairos sisteminin bir benzeri olarak yaklaşıyorlar.

 

Detay Maxinet

 

40.000’den fazla Üyeden 100 Milyon TL Topladı

Henüz resmi olarak sisteme el konulup gerekli analizlerin yapılmadığı Detay Maxinet sistemi için gelen ilk veriler 40.000’e yakın üyenin sisteme 100 Milyon TL civarında bir yatırım yaptığı yönünde.

Toplanan paraların bir kısmının sisteme güven duyulabilmesi amacıyla üyelere geri dağıtıldığı belirtilirken sisteme üye girişinin devam ettiği de gelen haberler arasında.

Sisteme giriş sırasında kullanıcılardan dâhil olacakları pakete göre 590 Dolar veya 1.534 Dolar ödeme alan sistem bu ödemenin bir kısmını üyeyi getiren üyelere ödüyor.

Yani Ponzi Sistemlerde görülen Piramit Üyelik Sistemi tam olarak Detay Maxinet sisteminde de işliyor.

Kullanıcılara ödedikleri para üzerinden Notebook ve Yazılım Bedeli adıyla fatura kesen firma bu sayede tüm süreci Faturalı ve Yasal bir hale sokmayı başarmış durumda.

 

 

Ne Kadar Fazla Üye Yaparsanız O Kadar Kazanç Elde Ediyorsunuz

7 Basamağa kadar alt üyelik alabilen firma bu sayede kullanıcılarına piramit yapısı üzerinden getirdikleri her üye, o üyelerinde getirdiği her üye üzerinden kazanç planı sunuyor.

Bu sebeple de kullanıcılar sistem üzerinden bir yandan bilgisayarlarını açık tutarak kazanç elde etmeye çalışırken diğer taraftan da sisteme giriş yapmayan diğer kullanıcıları sisteme kendi alt üyelikleri üzerinden kazandırmaya çalışıyorlar.

Bu sayede de ödedikleri parayı çok daha hızlı bir şekilde geri alabiliyorlar.

Detay Maxinet sisteminde uygulanan alt üyelik sistemi ve kazanç oranları ise şu şekilde.

  • 1. Derinlik yüzde 12
  • 2. Derinlik yüzde 8
  • 3. Derinlik yüzde 5
  • 4. Derinlik yüzde 3
  • 5. Derinlik yüzde 2
  • 6. Derinlik yüzde 1
  • 7. Derinlik yüzde 1

Temel olarak 10 alt üye yapan bir kişi onlarında 10 alt üye yapması durumunda katlanarak giden bir Alt Üye Primi almaya başlıyor. Bu sayede daha fazla kazanan kullanıcı sisteme daha fazla üye sokarak kendi kazancını arttırırken sistemin de kasasına giren parayı katlamasına olanak sağlıyor.

Ponzi sistemlerde genellikle firmalara 30.000 – 50.000 üyenin sisteme girmesi ile süreci sonlandırarak ellerinde bulunan paralarla ortadan kaybolma yolunu seçebiliyorlar.

Buna en yakın örnek olarak Çiftlik Bank sistemini verebiliriz.

Detay Maxinet Firmasının Hesaplarına Bloke Konuldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir