E-Devlet Üzerinden IMEI Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır? (Görsel Anlatım)

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

E-Devlet Sistemi üzerinden Pasaport Üzerine IMEI Kayıt İşlemleri  oldukça basit birkaç form doldurulmak sureti ile yapılabilmekte ve bu işlem sonrasında yurtdışından getirilen telefonlar ülkemizde sorunsuz bir şekilde kullanıla bilinmektedir. IMEI Kayıt Sürecini  sizler için görsel bir rehber üzerinden anlatmaya çalışıyor olacağız.

İşlemleri sırasıyla uygulamanız durumunda Sorunsuz ve Sıkıntısız bir şekilde, herhangi bir Ek Ödeme yapmadan, E-Devlet üzerinden sizde Pasaport Kaydı yapabilirsiniz.

Bu işlemler beni aşar, ben bu kadar teferruata gelemem derseniz İşlem Ücreti ile Telefon Bayilerinden de kayıt yaptırabilirsiniz.

[stextbox id=”info”]Yurtdışından Getirilen Telefonların Pasaport İle İMEİ Kaydı[/stextbox]

 

E-Devlet Online Pasaport Kaydı

IMEI Kayıt İşlemi Hakkında

Bu işlem Yurtdışından Getirilen Kayıtsız Cihazların Pasaport üzerinden IMEI Kaydı ile ülkemizde kullanılabilir hale gelebilmesi için yapılmaktadır.

Tüm TELEFON ürünleri (Sim Kart Kullanan) bu kayıt işlemine tabidir. Bunun yanında Sim Kart ile İnternet Bağlantısı yapan Tablet PC ve Notebook gibi ürünlerde de Sim Kart Kullanılacaksa IMEI Kaydı yapılmalıdır.  Sim kart kısmı kullanılmayacaksa bir kayıt yapılmasına gerek yoktur.

 

Kayıt İşlemi İçin Sahip Olmanız Gerekenler

PTT Şubelerinden alabileceğiniz E-Devlet Şifresi, Elektronik İmza yada Mobil İmza gibi E-Şifre sistemlerinden birisine sahip olmalı ve www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden E-Devlet Sistemine giriş yapabiliyor olmalısınız.

E-Devlet Sistemi

Ödenmesi Gereken Vergi – Harç ve İşlem Ücretleri

BTK tarafından belirlenen Elektronik Kimlik Bilgisi (IMEI) Kayıt İşlemi için 2018 yılı Harç Bedeli 170.70 TL’dir. Bu ücret yıllara göre değişme gösterebilmektedir.

Bunun dışında BTK veya E-Devlet tarafından ek bir ödeme ya da harç alınmamaktadır. Banka Havale Ücretleri ve diğer Bankacılık Ücretleri bankanızın size sunduğu ücretlendirmeye tabidir.

E-Devlet üzerinden işlemleri yapmamanız, süreci Bayiler üzerinden yürütmeniz durumunda 170.70 TL’ye ek olarak 20 TL ile 100 TL arasında Bayi İşlem Ücreti ödemek durumunda kalabilirsiniz.

 

E-Devlet Sistemine Giriş ve Pasaport Kaydına Başlama

Sisteme giriş için www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekecektir. Alan Adını direkt olarak adres çubuğuna yazarak girmeniz ve giriş yapınca Adres Çubuğunda kilit simgesine benzer güvenlik simgesini görmeniz gerekecektir.

Sisteme Giriş için TC Kimlik Numaranızın yanında birde size özel bir şifreye ihtiyacınız olacaktır. Bu şifreler aşağıdaki gibidir.

e-Devlet Şifresi: e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden veya yurt dışında iseniz Konsolosluklardan, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.

Mobil İmza: Mobil İmza özellikli sim kartınızı kullanarak ıslak imzanız ile kanunen eşdeğer kabul edilen Elektronik İmza atabilir ve e-Devlet Kapısı’na giriş yapabilirsiniz. Mobil İmza almak için kullandığınız GSM operatörüne başvurmalısınız.

Elektronik İmza: Elektronik imza, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylı Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılar tarafından sunulmaktadır. Bu firmaların listesi ve diğer faydalı bilgilere www.btk.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Elektronik Kimlik Kartı: Yeni, çipli nüfus cüzdanlarınızı kullanarak da e-Devlet Kapısı’na giriş yapabilirsiniz. Bunun için T.C. Kimlik Kartınızı bilgisayarınızın akıllı kart okuyucusuna takarak, ekrandaki yönergeleri takip etmeniz yeterlidir.

E-Devlet Güvenli Giriş

E-Devlet Üzerinden Pasaport Kaydı Sayfasına Ulaşmak

e-Devlet Kapısı üzerinden birçok alanda hizmet sunulmaktadır. Bu sebeple de BTK sayfasına direkt olarak ulaşmanız zor olabilir.

Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler alanındaki BTK – Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu sekmesine tıklamanız gerekecektir. Açılan sayfada da BTK IMEI Kaydet isimli linke tıklamanız gerekecektir.

Bu şekilde sisteme ulaşamamanız durumunda E-Devlet Arama Sayfasından “BTK IMEI Kaydet” terimlerini arayabilirsiniz.

İşlemler sonucunda tarayıcınızdan ulaşmanız gereken adres https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet şeklinde olmalıdır.

E-Devlet Pasaport Kayıt Sayfasına Ulaşma

Adım Adım E-Devlet Sistemi Üzerinden IMEI Kayıt Süreci

 

1)  Bilgilendirme Hizmeti: Sayfayı ilk açtığınızda kısa bir bilgilendirme metni ile karşılaşacaksınız. Metni okuduktan sonra, “Devam Et” düğmesine basarak bir sonraki aşamaya ilerleyiniz…

Pasaport Kayıt Bilgilendirme Sayfası

 

2)  Başvuru Formu: Eğer işlemi yapmanıza engel teşkil eden herhangi bir durum var ise sistem sizi bu aşamada uyaracak ve kayıt formunu göstermeyecektir.  Açılan formu eksiksiz olarak doldurunuz. “Devam Et” düğmesine basarak bir sonraki aşamaya ilerleyiniz…

E-Devlet Pasaport Kayıt Başvuru Sayfası

 

3)  Ödeme Kontrolü Ve Ödeme Yapma: Vergi Daireleri veya Banka Şubelerinden sizin adınıza yapılmış herhangi bir ödeme bulunamaz ise yandaki gibi bir ekran ile karşılaşacaksınız.  Eğer banka şubelerine veya Vergi Dairelerine ödeme yaptıysanız kullanım kılavuzunun 4. maddesinden devam ediniz. Eğer adınıza yapılmış herhangi bir ödeme bulunmuyor ise, yandaki gibi bir ekran ile karşılaşacaksınız. Burada sisteme entegre bankalara ait İnternet Şubelerinden ödeme yapabilmeniz için gerekli bağlantılara ulaşabilir ve ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Ekrandaki bilgiler doğru ve e-ödeme yapmak istiyorsanız alt kısımda bulunan “Şimdi Ödeme Yap” bağlantısı aracılığıyla seçtiğiniz bankanın İnternet bankacılığını kullanarak ödeme yapabilirsiniz.

E-Devlet Pasaport Kayıt Ödeme Kontrol Sayfası

 

4)  e-Ödeme Yapmak Ve İşlemleri Tamamlamak: Açılan pencerede müşteri numaranız, parolanız vb. bilgilerle bankanızın İnternet Şubesine giriş yapınız. Ödeme belgelerin ve kaydedeceğiniz cihaza ait bilgileri kontrol ediniz ve ekrandaki yönlendirmeleri takip ederek işleminizi tamamlayınız. Ödeme işleminiz bittikten sonra açılan yeni pencereyi kapatabilir ve e-Devlet Kapısı’nda işleminize devam edebilirsiniz.

E-Devlet Banka Ödeme Sayfası

 

5)  Ödeme Kontrolü: Ödeme işleminizi gerçekleştirdikten sonra “Ödememi Kontrol Et” düğmesine basarak bir sonraki aşamaya ilerleyiniz…

E-Devlet Ödeme Kontrol Sayfası

 

6)  Ödeme Onayı: Vergi Daireleri, Banka Şubeleri veya bankaların İnternet Şubelerinde adınıza ödenmiş harç bilgisi başarı ile bulunduğunda yandaki gibi bir ekran ile karşılaşacaksınız. Ekrandaki bilgiler doğru ve işleminizi tamamlamak istiyorsanız alt kısımda bulunan “Onayla” bağlantısı aracılığıyla işleminizi bitiriniz.

E-Devlet Pasaport Kaydı Ödeme Kontrolü

 

7)  Tebrikler: Eğer yukarıdaki onay ekranını görürseniz, başvurunuz başarı ile kayıt altına alınmış demektir. Cihazınızın kayıt işlemi tamamlanmış olup; cihazınızı kullanabilirsiniz. Eğer cihazınız daha önceden görüşmeye kapatılmış ise kayıt tarihini takip eden 12 saat içinde kullanıma açılacaktır.

E-Devlet Pasaport Kayıt Onayı

Ayrıca, http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php adresinden de cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulayarak kayıt altına alındığını teyit edebilirsiniz.

Hizmeti kullanırken karşılaştığınız sorunlar ve sormak istediğiniz sorular için tüm cep ve sabit telefonlardan 160 numaralı e-Devlet Kapısı Çağrı Merkezi’ni arayabilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden IMEI Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır? (Görsel Anlatım)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir