Erdoğan İle Putin Telefonla Görüştü, Yasaklar Kalkmaya Başladı

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan 40 dakikalık telefon görüşmesi sonrasında iki devlet arasındaki buzlar erimeye başladı.

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan Uçak Krizi sonrasında kötüleşen karşılıklı ilişkiler birçok konuda iki devletinde kısıtlamalara gitmesine sebep olmuş, karşılıklı olarak amborgalar başlatılmıştır.

Son günlerde Komşular İle İyi İlişkiler kurmaya başlayan Türkiye, Rusya ile de ilişkileri ısıtmaya başladı.

Cumhurbaşkanı recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı bir mektup ile özür dilenmesi ve hemen akabinde Telefon Görüşmesi ile bir yüz yüze buluşma ayarlanması sürecin yumuşamasına sebep oldu.

Putin bu süreç sonunda Türkiye ile ticaretin yeniden başlatılması ve Rusların Türkiye’de tatil yapma yasağının kaldırılması için kurmaylarına emir verdiği gelen haberler arasında.

 

Bu İşe En fazla Turizmciler Sevinecek

Bu sene ciddi bir kayıp yaşayan Turizm sektörü özellikle Rusya ile yaşanan uçak krizi ve IŞID – PKK gibi terörist grupların gerçekleştirdiği saldırılar sebebiyle büyük zararlar etmeye başlamıştı.

Rus Turistlerin özellikle yakın olması sebebiyle Türkiye’yi yoğun bir şekilde istedikleri biliniyordu. Yasağın kalkmasından sonra Yerli ve yabancı tur servislerinin Türkiye & Rusya Turizm hattını hareketlendirmesi bekleniyor.

 

Erdoğan İle Putin Telefonla Görüştü, Yasaklar Kalkmaya Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir