Polonya – Portekiz maçı öncesinde bir anlamda küçük bir kriz halini alan Saygı Duruşu konusunda Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA yaptıkları görüşmelerden Saygı Duruşu Yapılsın kararını alarak uyguladı.
Maç öncesinde hem Polonya ve Portekiz takımının oyuncuları hem de Portekiz ve Polonya ’lı seyirciler İstanbul Atatürk Havalimanında meydana gelen bombalı saldırıyı kınamak ve saldırı da yaşamını yitirenleri anmak adına 1 dakikalık Saygı Duruşu gerçekleştirdiler.
UEFA Yetkilileri maçtan bir gün önce Çeyrek Final Maçları öncesinde herhangi bir eylemin gerçekleştirilmeyeceği ve Saygı Duruşu gibi bir işlemin yapılmayacağını açıklamış, Taraftarlar ise Maçtan Önce alkışlarla olayı protesto edeceklerini duyurmuşlardı.