Facebook Şimdi de Ücretsiz Sesli Görüşme Çalışmasına Başladı

Dünyanın tartışmasız en büyük Sosyal Paylaşım Sitesi olmayı başaran Facebook bir yandan Google gibi arama motorları ile yarışmaya devam ederken bir yandan da sitesi üzerinden Ücretsiz Sesli Görüşme hizmeti sunarak GSM firmalarına savaş açıyor.

Kanada’da başlayan Pilot Çalışma ile Online kullanıcılar ile yapılan yazılı görüşme sistemine ses görüşmesi de eklenecek Cep Telefonu Uygulaması üzerinden sesli görüşme imkanı sunulacak.

İOS, Android, Symbian veya diğer Mobil İşletim Sistemleri ile çalışmakta olan Facebook Messenger Uygulamasına eklenecek olan yeni özellik ile o sırada Online olan bilgisayar veya telefon başındaki birisi ile Sesli Görüşme yapılabilecek.

Bu sistem sayesinde telefon kullanıcıların DATA Paketi satın alarak istedikleri an Facebook Messenger üzerinden tanıdıklarına ulaşmaları, arkadaş listesinde bulunan birisi ile Sesli Görüşme yapabilmesi mümkün olacak.

Facebook Messenger Üzerinden Sesli Görüşme Geliyor.
Facebook Messenger Üzerinden Sesli Görüşme Geliyor.

Bu sistemin devreye girmesinden sonra GSM firmalarının Data Paketleri ile yapılan işlemlere bazı sınırlamalar getirme yoluna gitmeleri veya paket fiyatlarında gözle görülür bir indirim yapmaları söz konusu olabilir.

Son dönemde bu ve buna benzer uygulamalar sebebiyle SMS ve Görüşme Süresi kayıpları yaşayan ve İspanya pazarında Joyn Sistemini aktife alan GSM Firmaları diğer ülkeler için de yavaş yavaş bu tarz bir çalışma içerisine giderek gibi görünüyor.

Facebook Şimdi de Ücretsiz Sesli Görüşme Çalışmasına Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir