Fenerbahçe ve Yandex, Robben Tarafından Dava Edilebilir

Son günlerde TV ve İnternette karşımıza sıkça çıkmaya başlayan Fenerbahçe ve Yandex ana temalı reklamda ismi geçen Robben konuyu yasal yollara taşımaya hazırlanıyor.

İsim Hakkı ve Telif Hakları sebebiyle kendi isminin bilgisi ve onayı olmadan bir reklamda kullanılması, bu reklam üzerinden rant sağlanması gibi sebeplerden ötürü ünlü futbolcu Robben hem Fenerbahçe hem de Yandex firmalarına dava açmaya hazırlanıyor.

TRT Spor tarafından gündeme getirilen bu bilgi özellikle ülkemizde pek dikkat edilmeyen İsim Hakkı gibi konular adına da oldukça önemli bir emsal teşkil edecek gibi görünüyor.

 

Yandex Kulüplere Destek Veriyor
Yandex Kulüplere Destek Veriyor

 

Şuan Dava İle Alakalı Resmi Bir Bilgi Yok

Arjen Robben tarafından şu aşamada Yandex yada Fenerbahçe adına açılmış bir Resmi Dava bilgisi ne yazık ki yok.

Konu şuan bir Spor Kanalı olan ve Kurumsal anlamda Devlete bağlı olan TRT SPOR tarafından ortaya atılmış bir iddia olarak kalmış durumda.

Ancak bakıldığında Mantıksız ya da olmayacak bir konu değil. Eğer Fenerbahçe, Yandex yada Reklam Firması bu konuda Resmi bir izin almadı ise Arjen ROBBEN’in bu konu üzerine gidip dava açması gayet doğal.

 

Fenerbahçe ve Yandex, Robben Tarafından Dava Edilebilir
Fenerbahçe ve Yandex, Robben Tarafından Dava Edilebilir

 

“Bikini Arat, Robben Gelsin!”

Fenerbahçe Yandex adı verilen tarayıcıyı indiren Fenerbahçe kullanıcılarının her aramada kulübe bir kazanç sağladıkları kurgusu üzerinden hareket eden reklamda oldukça ilgi çeken bir slogan kullanılmıştı.

“Bikini arat, Robben gelsin!” denilerek çekilen reklamlar neticesinde özellikle Sosyal Medya kısa sürede bu reklamı konuşur hale gelmiş, geçmiş dönemlerde “Bikini Giyerim” diyen yazarlar konuyla alakalı açıklamalar yapmışlardı.

Ve bir anlamda hem Fenerbahçe hem de Yandex istediği reklam geri dönüşüne kısa sürede ulaşmayı başarmıştı.

 

Fenerbahçe Yandex
Fenerbahçe Yandex

 

Dava Açılırsa Sorun Büyük Olur

İsim Haklarının kullanılması sebebiyle açılması muhtemel bir dava sonucunda Yandex ve Fenerbahçe büyük cezai bedeller ödemek zorunda kalabilir.

Tabi şuan da tüm bu konuşulanlar birer tahminden ibaret. Çünkü ortada bir dava henüz yok. Ve bu davanın haberi bile Fenerbahçe ve Yandex adına büyük bir reklam ortamı oluşturmaya devam ediyor.

Robben – Fenerbahçe – Yandex üçgeni arasında yaşanacak olaylar yakın dönemde gün yüzüne çıkacaktır.

 

Fenerbahçe ve Yandex, Robben Tarafından Dava Edilebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir