GearBest Yurtdışı Alışverişlerindeki Gümrük Vergisini Karşılayacağını Duyurdu

GearBest üzerinden yapılan alışverişlerde 30 Euro üstü alışverişler için alınan Gümrük Vergisinin GearBest firması tarafından müşteri memnuniyeti adına telafi edileceği duyuruldu.

tr.gearbest.com adresi üzerinden Türkçe Dil Desteği ile satış yapmaya başlayan GearBest sitesi şimdi de Gümrük Vergisi noktasında sıkıntı yaşayan Türk Kullanıcılar için yeni bir kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında;

100 Dolar seviyesine kadar olan ürünlerde müşterilerden alınan Gümrük Vergisinin %100’lük kısmı,

200 Dolar seviyesine kadar olan ürünlerde müşterilerden alınan Gümrük Vergisinin %50’lik kısmı telafi edilecek..

GearBest Türkiye - Türkçe Dil Destekli

Ödemeler Asıl Ödeme Yöntemi İle Yapılacak

Gümrük Vergisi Telafi Ödemesi ile alakalı olarak kullanıcılar ürün aldıktan sonra Gümrük Kapısında çıkan %20 oranındaki vergiyi öncelikli olarak ödeyecek ve ürünlerini teslim alacaklar.

Ürünleri kendilerine ulaştıktan sonra tr.gearbest.com adresi üzerinden üye girişi yapacak ve Ticket sistemi ile bir kayıt oluşturacaklar.

Kayıt içerisine vergi ile alakalı olarak size ulaşan evrakların taranmış halini ve yapmış olduğunuz mail yazışmalarının ekran görüntülerini eklemeniz gerekiyor.

Bu bilgileri ekledikten sonra da İngilizce olarak konuyu karşı tarafa iletmeniz gerekecek. İngilizcesi yetersiz olan arkadaşlar Google Translate ile de sorunları ifade edebilirler.

Açılan ticket GearBest sitesi tarafından incelendikten sonra gönderimi yapılan ürünün fatura rakamına göre size %100 veya %50’lik Vergiyi ödeme yaparken kullanmış olduğunuz yol üzerinden telafi edecekler.

Yani Kredi Kartı ile alışveriş yaptı iseniz Kredi Kartına, Banka Kartı ile ödeme yaptı iseniz Banka Kartına telafi ödemesi yapılacaktır. Ortalama iade süresi 20 İş Günü olarak ifade edilmektedir.

GearBest

Ortalama Bir Telafi Ödemesi Ne Kadar Olacak?

Malumunuz 30 Euro üstüne %20 oranında bir Gümrük Vergisi alınıyor. Bu durumda da bu vergiyi ödedikten sonra kargo size gönderiliyor.

Şimdi 2 farklı fiyat üzerinden vergi telafisi hesaplamasını yapalım. İlk ürünümüz 100 Dolar ikincisi de 200 Dolar olsun.

100 Dolarlık ürün;

  • 100 Dolar * 3,90 = 390 TL
  • 390 TL * %20 Vergi = 78 TL

GearBest tarafından size yapılacak olan Geri Ödeme miktarı 100 dolar seviyesine kadar %100 olduğu için 78 TL olacaktır.

200 Dolarlık ürün;

  • 200 Dolar * 3,90 = 780 TL
  • 780 TL * %20 Vergi = 156 TL

GearBest tarafından size yapılacak olan Geri Ödeme miktarı 200 Dolara kadar %50 olduğu için 78 TL olacaktır.

 

GearBest Örnek Telafi Mesajı

tr.gearbest.com adresine giriş yaptıktan sonra Üye Girişi yapmanız gerekecek. Sonrasında

Question Type :

  • 1. Bölüm – Tax issues
  • 2. Bölüm -I need to pay Customs tax

Subject

  • I want to pay back my paid taxes (Ödenmiş vergilerimin iadesini istiyorum)

Message

  • I brought some products from GearBest and I paid some Customs tax. My order number is ____ Buraya Sipariş Numarası Gelecek____ , and there is my tax receipt. I want to pay back my paid taxes. Greetings. (GearBest’ten bazı ürünler aldım ve gümrük vergisi ödedim. Sipariş numaram ____________  ve vergi dekontum da burada. Ödenmiş vergilerimin iadesini talep ediyorum. İyi günler.)

Attach files

  • Gümrük Vergisi için size gelen Mail Görselleri, Ödeme yaptığınıza dair Dekont, Kargo teslimi sırasında size verilen evraklar vs. Evrak sayısı ne kadar fazla olursa işlemlerin güvenli kontrolü o kadar hızlı olacaktır.

 

GearBest Yurtdışı Alışverişlerindeki Gümrük Vergisini Karşılayacağını Duyurdu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir