General Mobile GM 8 – Kayıt Dışı IMEI Sorunu ve Çözüm Önerileri

Yakın dönemde satışa çıkan General Mobile GM 8 modelinde Kayıt Dışı IMEI Sorunu yaşanmaya başlamış durumda. Bu yazımızda bu soruna değinip birkaç öneri sunuyor olacağız.

Henüz firma tarafından konu ile alakalı olarak resmi bir açıklama yapılmamış olsa da General Mobile Servisleri tarafından yapılan açıklamalara göre cihazların Kayıt İşlemleri yetişmemiş durumda.

Cihazı satın alan ve sim kart takıp kullanmaya başlayan kullanıcılara ise birkaç gün içerisinde SMS ile “120 gün içerisinde IMEI Kayıt İşlemleri gerçekleştirilmezse cihazınız kullanıma kapanacaktır” bilgisi gitmeye başlamış durumda.

 

General Mobile GM8

 

IMEI Kayıtları BTK Tarafından Henüz Girilmemiş Olabilir

Pazara hızlı bir şekilde sürülen General Mobile GM 8 serisi için BTK’ya bildirilen IMEI Numaraları muhtemelen aynı hızda sisteme girilemedi.

Bundan kaynaklı olarak da satışı yapılan cihazların birçoğu BTK tarafından Kayıt Dışı Cihaz olarak algılanmaya başlandı.

Buna bağlı olarak da kullanıcılara SMS ile 120 gün içinde cihazlarını kaydettirin şeklinde bilgiler gitmeye başladı.

 

General Mobile GM8

 

Kayıt Uyarısı Gelen GM 8 Kullanıcıları Ne Yapacak?

Eğer telefonunuza SMS ile bir Kayıt Dışı Cihaz uyarısı geldi ise Canlı Destek veya e-Mail üzerinden konuyu General Mobile Destek görevlilerine bildirin.

Muhtemelen bilgi vermenize bile gerek kalmadan cihazın kayıt işlemleri sırası ile yapılacaktır. Ama yine de konu hakkında bilgi vermeniz sizin adınıza daha iyi olacaktır.

Sonrasında ise ara sıra e-Devlet üzerinden cihazınızın IMEI Kayıt İşlemlerini sorgulayınız.

60 gün geçmesine rağmen halen kayıt işlemleri tamamlanmadı ise konuyla alakalı olarak General Mobile firması ile iletişime geçiniz. Bu arada kesinlikle Fatura ve Kutunuzu atmayın. İhtiyacınız olabilir.

 

General Mobile GM8 Teknik Özellikler

 

IMEI Sorgulayınca “Boş” veya “0” İfadesi Karşıma Çıkıyor

Telefon üzerinden *#06# sorgulamasını yapında herhangi bir IMEI Kodu çıkmıyorsa veya “0” ifadesi yer alıyorsa en yakın General Mobile Servisine başvurmanızı öneririz.

Bu gibi durumlarda cihazın IMEI Kodu Girişleri eksik yapılmış olacağı için telefon üzerinden Arama Yapmak veya Arama Almak mümkün olmayacaktır.

Kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için bir General Mobile Servisine direkt olarak gitmeniz veya telefonla iletişime geçip ürünü servis noktasına göndermeniz gerekecektir.

Serviste cihazın sıfırlanacağı detayını da aklınızda tutarak tüm önemli verilerinizi öncesinde yedeklemenizi öneririz.

 

General Mobile GM 8 – Kayıt Dışı IMEI Sorunu ve Çözüm Önerileri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. bi arkadastan aldim telefonun fabrika ayarlarini yukledim telefon imeili gitti imeil sorgiladim calinti imeil cikiyor ne yapmaliyim