Gigabyte GSmart Rio R1 Modelinin Özellikleri ve Kullanıcı Yorumları

DataStar firması tarafından ülkemize getirilen ve şuan Bimeks Mağazaları ile İnternet üzerinden satışı yapılan Gigabyte GSmart Rio R1 modelinin özelliklerini ve kullanıcılardan gelen yorumları sizlerle paylaşıyor olacağız.

Çift Sim Kart ve Çift Çekirdek gibi giriş seviyesi ve orta seviye kullanıcılara hitap eden Gigabyte GSmart Rio R1 modeli pazardaki uygun fiyatı ve performanslı özellikleri ile birçok modelden daha başarılı bir satış grafiği elde edecek gibi görünüyor.

4 inçlik IPS LCD ekrana sahip olan Rio R1 modeli 800 x 480 (WVGA) piksel çözünürlüğe sahip. Ekranda toplamda 16.7M renk bulunuyor. Bu anlamda da Full HD ve HD Ekran yerine biraz daha orta seviye bir ekranla karşımıza çıkan Rio R1 modeli IPS Ekran sayesinde keskinlik noktasında başarılı bir performans sağlamış oluyor.

Gigabyte GSmart Rio R1
Gigabyte GSmart Rio R1

 

4 GB dahili Depolama alanı ile karşımıza çıkan Rio R1 modelinde 512 MB’lık bir Ram kullanılmış. İlk bakışta yetersiz bir Ram gibi görünse de bu seviyedeki bir telefon için epey iyi işler çıkaracaktır. Zaten daha fazla hız ve performans isteyenler üst modellere bakmalılar diye düşünüyorum. Depolama alanı yetersiz gelmesi durumunda 32 GB’a kadar Micro SD Kart desteği ile cihazın toplam kullanılabilir alanını 36 GB seviyesine taşıyabilirsiniz.

1 GHz’lik Çift Çekirdekli bir işlemciye sahip olan GSmart Rio R1 modeli Android 4.0 İşletim Sistemi ile kullanıcı karşısına çıkıyor. Ve büyük ihtimalle de ilerleyen dönemde de güncelleme almadan bu işletim sistemi sürümü ile yoluna devam edecek gibi görünüyor.

3G, Micro USB, AGPS, GPRS, EDGE, WCDMA, HSDPA (7.2 Mbps), HSUPA (384 Kbps), 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 3.0, gibi birçok donanımsal özelliği bünyesinde barındıran GSmart Rio R1 modelinde ayrıca Görüntülü Görüşme desteği de kullanıcılara sunulmuş durumda.

5 MP’lik arka kamara ve 0,3 MP’lik ön kamera ile çok yüksek bir performans sağlamıyor olsa da fiyat seviyesindeki birçok modelde bulunan 3,2 MP’lik kameranın üstünde bir yer tutmayı da başarmış durumda. Firmanın bir üst serisi olan Maya M1 modelinde kullanılan 8 MP’lik kamera daha fazla fotoğraf çekenler için o modele yönlenme sebebi olabilir.

Çift Sim Kart özelliği tek işlemcili bir sistemde çalışıyor. Bu noktada bir hattınız ile görüşme yaparken ikinci hattan gelen arama ne yazık ki alınamıyor ve karşıya Kapalı Tonu gidiyor. Bu sebeple eğer iki hatta aynı anda aktif olsun, birisi ile konuşurken diğerinden gelen arama beklemeye alınsın istiyorsanız yönünüzü Samsung tarafından üretilen Galaxy S Duos veya Galaxy Win modellerine çevirmeniz gerekecek.

1500 mAH’lik bir batarya ile gelen Rio R1 modeli 135 saat bekleme ve 5 saat konuşma özellikleri ile çok yüksek bir performans sağlayamıyor. Ama normal bir kullanıcı için diğer Akıllı Telefon modellerinde olduğu gibi 12 – 15 saatlik süreci sorunsuz atlatacaktır diye düşünüyoruz.

0,205 sar değerine sahip olan Rio R1 modeli DataStar tarafından 2 Yıl Türkiye Garantili olarak satış noktalarına gönderilmektedir. Bu noktada internetten Garantisiz olarak satılan birçok ürünün yerine Gigabyte GSmart Rio R1 modeli düşünülebilir bir ürün halini alacaktır.

 

Gigabyte GSmart Rio R1 Teknik Özellikler

 

GSM Band850/900/1800/1900 (MHz)
UMTS Band900/2100 (MHz)
NetworkGSM / GPRS / EDGE / WCDMA
PlatformAndroid 4.0 (Ice Cream Sandwich)
CPU1GHz, MSM8225
ModemMTK MT6162
SIM KartÇift SIM kart
Ekran4″ IPS LCD, 800 x 480 pixels (WVGA), 16.7M renk
IPS (In-Plan-Switching) LCDHer açıdan rahatça görülür, uzun kullanımlarda normal ekran gibi gözü yormaz
Dahili bellek 4GB Depolama / 512MB Ram
Kart OkuyucumicroSD, 32GB’a kadar yükseltilebilir
3G/ USBVar / Micro USB
FM Radyo / GPSVar / Var
AGPS / GPRSVar / Var (Class12)
EDGE/ WCDMAVar (Class12) / Var
HSDPA / HSUPAVar (7.2Mbps) Var (384kbps)
Wi-Fi / Bluetooth802.11 b/g/n / Bluetooth 3.0
MesajSMS, MMS, E-Mail
Arka Kamera5.0MP Ana kamera, AF & LED Flash Light
Ön Kamera0.3MP Ön kamera
Görüntülü görüşme desteğiVar
Video KaydıVar
Video FormatıMP4/3GPP/WMV/H.264
Ses FormatıMP3/WAV/WMA/MIDI/AAC
G Sensor / E-CompassVar
Light Sensor / Proximity SensorVar / Var
Multitouch DesteğiVar
Uyarı TürleriTitreşim, MP3, WAV ringtones
HoparlörVar
3.5mm jackVar , 3.5 mm Pin define(L/R/M/G)
Destek özellikleriDual SIM (Bir hat meşgülken diğer hat kapalı görünür)
SNS Uygulamaları, MP3/AAC+ player
MP4/H.264/H.263 player, Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Google Talk, Facebook
Document viewer Fotoğraf izleme/editor
Ajanda / Sesli Not Tutma / Akıllı Metin Girişi
Yüz algılama özelliği
Boyutlar / Ağırlık124.2 x 63.8 x 10.45 mm / 130.5g (Pil dahil)
Batarya ÖzellikleriLi-ion 1500mAh
Bekleme Süresi / Konuşma Süresi135 Saat / 5 Saat
Kutudan çıkanlarKulaklık, Şarj adaptörü, USB kablo, Garanti kartı, Kullanım kılavuzu
SAR değeri / Garanti0.205 / 2 Yıl

 

Gigabyte GSmart Rio R1 modeli şu aralar 500 – 600 TL arasında alıcı bulan bir model. Baktığınızda pazarda Samsung Galaxy Y, Samsung Galaxy Ace, HTC Desire C gibi modellerle aynı fiyat seviyesinden satışta.

Özellik olarak baktığınızda ise 600 – 832 MHz seviyelerinde olan rakip işlemcilerin karşısında 1 Ghz’lik Çift Çekirdekli bir işlemci ile savaş veriyor olması bu cihazın ön plana çıkması anlamına gelebilir.

Bununla eşdeğer modellerin şuan Samsung veya diğer markalar ile 800 TL seviyesinden satışının yapıldığı gerçeği önümüzde.

Ancak Güncelleme Desteği isteyen kullanıcılar için ne yazık ki Gigabyte GSmart serisi ürünleri öneremem. Çünkü firmaların güncelleme yapıp yapmayacağı belli değil açıkçası.

 

Gigabyte GSmart Rio R1 Modelinin Özellikleri ve Kullanıcı Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. gsmart rio’nun internet ayarı nasıl yapılıyor ben yapamadım yardımcı olurmusunuz arkadaşlar