Google Android 4.2 Jelly Bean Sürümü Duyuruldu

Google dün yapması gereken tanıtım etkinliğini iptal etmiş ve yeni etkinlik için bir tarih vermemişti. Firma hemen ertesi gün yani bugün bir açıklama yaparak yeni ürünlerini sade bir şekilde duyurdu.

Bu duyurulan ürünler arasında bir İşletim Sistemi vardı. Android 4.2 İşletim Sistemini tanıtan Google firması bu üründe de Jelly Bean ismini kullanmayı tercih etti. Key Lime Pie ismini ise Android 5.0 sürümüne saklamayı tercih etti.

LG Nexus 4 ve Samsung Nexus 10 modellerine yüklü olarak gelen ve diğer cihazlara da kısa sürede ulaştırılması planlanan Android 4.2 Jelly Bean sürümü Android 4.1 sistemi üzerine inşa edilmiş durumda.

Android 4.2 Sürümü Tanıtıldı
Android 4.2 Sürümü Tanıtıldı

 

İşte Android 4.2 Jelly Bean İle Gelen Yenilikler…

Çoklu Kullanıcı Hesabı Özelliği

Bu güne kadar Windows İşletim Sisteminde gördüğümüz Çoklu Kullanıcı Hesabı sistemi Android 4.2 sürümü ile Mobil İşletim Sistemlerine de uygulanmaya başlandı.

Kendi içerisinde özelleştirilebilir olan çoklu kullanıcı hesapları sayesinde her hesap için ayrı özellikler, temalar, Widget destekleri sağlamanız mümkün oluyor.

Farklı hesaplarda aynı ya da farklı oyunları oynayabiliyor, hesaba göre rekorları ve bölümleri ayrı ayrı tutabiliyorsunuz.

Elbette ki bu işlem cihazı kullanma açısından oldukça büyük bir artı olacaktır. Ancak bu kadar detaylı hesap barındırma işlemleri Tablet PC ve Akıllı Telefon modellerinde nasıl bir performansta kullanılabilir o da bekleyerek görebileceğimiz bir durum halini aldı.

Android 4.2 Çoklu Kullanıcı Hesabı
Android 4.2 Çoklu Kullanıcı Hesabı

 

Photo Sphere Özelliği

Android 4.2 Jelly Bean İşletim Sistemi ile birlikte Fotoğraf Çekimleri için Panorama özelliğinin geleceğini zaten biliyorduk. Ancak Google firması bu alandaki çalışmasını bir adım daha ileriye taşımış.

Normalde sağa ya da sola yönelik yapılan panorama çekinler Photo Sphere Uygulaması sayesinde aşağı ya da yukarıya da olacak şekilde yön kazanmış durumda. Bu durumda çekim sırasında daha fazla alanı kaydedebilmemize imkân tanımış oluyor.

Android 4.2 Panorama Çekim Özelliği
Android 4.2 Panorama Çekim Özelliği

 

Gesture Typing Özelliği

Swype Klavye ismi ile bilinen ve Gesture Search adı altında Google Play Store üzerinden uzun süredir indirilebilir olan yeni klavye uygulaması Android 4.2 İşletim Sistemi ile birlikte cihaza ekli olarak gelmeye başladı.

Bu klavye sistemi ile elinizi ekrandan hiç kaldırmadan harfler arasında gezinerek yazım yapmanız mümkün hale gelmiş oluyor. Ayrıca çevrimiçi olmanıza gerek olmadan sesli dikte özelliğine de sahip durumda.

Android 4.2 İşletim Sistemi Gesture Typing
Android 4.2 İşletim Sistemi Gesture Typing

 

Google Now Özelliği:

Android 4.1 sürümü ile hayatımıza giren Google Now Android 4.2 İşletim Sisteminde biraz daha geliştirilmiş ve Stabil hala getirilmiş durumda. Bir anlamda Sanal Asistan halini alan Google Now sistemi takvim, Gmail ve daha birçok sistemi bir araya getirerek size her konuda yardımcı olmayı amaçlıyor.

Android 4.2 Google Now
Android 4.2 Google Now

 

Yazı Sona Erdi!

Yüklenemedi, lütfen tekrar deneyiniz.

Google Android 4.2 Jelly Bean Sürümü Duyuruldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir