Google Başkanı Eric Schmidt’den Rakipleri Hakkında Samimi Açıklamalar

Google’ın tepesindeki isim olan Eric Schmidt son röportajında kendisine ve teknoloji dünyasına dair oldukça ilginç ve bir anlamda Google bazında sıkıntılı cevaplar verdi. Samimi sözleri ve lafı dolandırmadan verdiği cevaplar ile de roportajı izleyenleri şaşırtmayı başardı.

irketlerin yöneticileri, genelde kendi ürünlerini kullanırlar ve bu ürünleri överler. Zaten ürünlerini satmaları için gereken budur. Google’ın başkanı Eric Schmidt’in ilginç bir şekilde; Android tabanlı bir telefon kullanmadığı ortaya çıktı.

Google’ın dünyaca düzenlediği Big Tent etkinliğinin, Hindistan ayağında konuşmacı olarak katılan Schmidt, mobil telefonlarda klavyeyi hala sevdiğini; bu yüzden BlackBerry kullandığını açıkladı.

Konuşmasında Amazon’u da öven Schmidt, Amazon’un pek çok alanda çok iyi bir iş ortağı olduğunu ayrıca Kindle tabletiyle, kendilerine de iyi bir rakip olduğundan bahsetti.

Google Başkanı Eric Schmidt'den Rakipleri ve Rakip Ürünler Samimi Açıklamalar
Google Başkanı Eric Schmidt’den Rakipleri ve Rakip Ürünler Samimi Açıklamalar

Apple’ın “yenilikçi ruhunu kaybedip, kaybetmediğine” yönelik sorulara katılmayan Schmidt, “Apple’ın pazar payını pek önemsemeden, büyük teknoloji yenilikçisi olmayı sürdüreceğini, bu gücün onlarda olduğunu ve yenilikler yapmaya devam edeceklerine inandığını” söyledi.

iPad mini mi iPad mi sorularına da iPad cevabı veren Schmidt, iPad mini’yi küçük bulduğunu söyledi. Android işletim sistemini kullanan tabletlerin en iddialı olduğu 7 inç segmentine bir açıdan küçük diyen Schmidt, tüm sorulara objektif bir şekilde cevap verdi.

Görüldüğü üzere Google Başkanı Eric Schmidt Teknolojiye bir bağımlı olarak veya kendi markası ile sınırlı olarak görmeden bakıyor. Belki de Google firmasının bu denli büyük bir firma haline gelmesi de bundan kaynaklı olabilir. Her ne kadar her alanda kendi ürünleri bulunuyor olsa da Eric Schmidt kendi işini görecek olan modeli Rakip bile olsa alıp kullanabiliyor.

 

Google Başkanı Eric Schmidt’den Rakipleri Hakkında Samimi Açıklamalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir