Google Duo barajı aştı!

Google firması kullanıcıları için oldukça basit bir şekilde video görüşmeleri yapılması imkanı sağlayan Google Duo uygulaması ile son günlerde oldukça fazla ilgi görmeye başladı!

 

Google şirketi geçen yıl düzenlenmiş olan I/O 2016 etkinliğinde duyurusunu yapmış olduğu video ve sohbet uygulaması olan Google Duo’yu iOS ve Android işletim sistemine sahip kullanıcılarıyla paylaştığının üzerinden neredeyse 1 yıl geçti. İlk çıktığı Ağustos ayının ortalarına doğru bir çıkış yakalayarak bir hafta gibi çok kısa bir süre içerisinde beş milyon defa indirilmiş bir uygulama olan Duo, ne yazık ki bu çıkışındaki ivmeyi koruyamadı ve indirme rakamları 50 milyona anca 2 ay önce ulaşabildi.

Ortaya çıkan bu yeni uygulamanın en büyük avantajlarından bazıları, basit ve kullanımı oldukça kolay bir arayüze sahip olması. Google’ın videolu görüşme imkanı sağlayan Duo uygulaması için  ürün stratejisi değiştirilerek Nisan ayının ardından, sesli aramalara da izin verilmesinin ardından uygulama tekrar büyük bir ivme yakalayarak yükselmeye devam etmiş oldu.

2 ay içerisinde 50 milyon kez indirilmeyi başaran Google Duo uygulaması bu başarısının ardından 100 milyon indirilme barajını da geçmiş oldu. Google Play Store gibi mağazalarda bulunan indirilme rakamları tabii ki de aktif kullanıcı sayısını temsil etmese de, görüldüğü üzere son 2 ayda 50 milyon kişi tarafından indirilmesi uygulamayı kullanan kişi sayısının da belirli oranlarda arttığını kanıtlıyor.

Google Duo barajı aştı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir