Google Nexus 5 Modelinin Özellikleri ve Kullanıcı Yorumları

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Birçok sızıntı ile adından uzunca süredir söz ettiren Google Nexus 5 modelinin Teknik Özellikleri resmi olarak paylaşıldı. Tüm özellikler ve tabi ki Kullanıcı Yorumları yazımızda…

Google ve LG işbirliği ile hazırlanan ve serideki son ürün olan Nexus 5 modeli donanımsal olarak beklendiği gibi LG G2 modeli ile birçok anlamda benzerlik gösteriyor. Ancak Tasarımsal olarak klasik Nexus stilini barındırıyor.

 

Android 4.4 Kit Kat Sürümü Yüzünü Gösterdi

Nexus 5 serisi ile birlikte pazara çıkması beklenilen Android 4.4 Kit Kat sürümü beklendiği gibi cihazla beraber tanıtıldı ve kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Android 4.4 Kit Kat sürümü ile alakalı olarak daha sonra daha geniş bir inceleme yapacağız. O sebeple şimdi ana konumuz olan Google Nexus 5 modeline odaklanalım.

 

Güçlü İşlemci, Zarif Tasarım ve Uygun Fiyat

Qualcomm ailesine sahip SnapDragon 800 serisi bir işlemci ile gelen cihazda işlemci hızı 2,3 GHz seviyelerinde seyretiyor. Dört Çekirdekli bir yapıda olan işlemci 2 GB Ram ve Adreno 330 serisi bir GPU ile desteklenmiş durumda.

Yani işlemci bazında baktığımızda LG G2 ile aynı seride bir yapı kullanılmış. Ve bu sebeple pazarda şu an LG G2 ve Sony Xperia Z1 ile işlemci – Performans noktasında eşdeğer seviyede liderlik koltuğunda.

 

Kaplama Malzemesi ve  Ekran Çözünürlüğü Kendini Aşmış Durumda

130 gram ağırlık ve 8,6mm kalınlık ortalaması ile karşımıza çıkan bu modelde Nexus 4 serisinde görülen olumsuzluklar yok edilmiş durumda. Malzeme kalitesi olarak önceki serilere göre daha iyi konumda olan modelin eldeki dengesi de iyi ayarlanmış ve cihazı kavrama ve tutma sorunu ortadan kaldırılmış.

 

4,95 inçlik Full HD IPS tabanlı bir ekrana sahip olan modelde True HD IPS Plus Teknolojisi sayesinde aynı LG G2 modelinde olduğu gibi kayıpsız ve muhteşem güzellikte bir ekran çözünürlüğü alabiliyorsunuz.

445 PPI keskinliğe sahip olan LG Nexus 5 ekranı Gorilla Glass 3 serisi cam ile de dayanıklılık noktasında da kendisini sağlama almış durumda.

Google Nexus 5 Modelinin Özellikleri ve Kullanıcı Yorumları
Google Nexus 5 Modelinin Özellikleri ve Kullanıcı Yorumları

Ses Deneyimi Ortalarda ve Kamera Açısında Bizleri Üzdü

Ses noktasında HTC One ile bu tarz cihazların çıtası biraz yükselmiş oldu. Bu sebeple de Nexus 5 modelindeki ses kalitesi elbette ki beklenen ve istenilen seviyede değil. ancak Nexus 4 serisine göre çok daha iyi bir konumda olduğu bir gerçek.

Kamera noktasında ise 13 MP’lik bir kamera yerine 8 MP’lik bir kamera kullanan firma bizi bu noktada biraz hayal kırıklığına uğratmış durumda. G2 modelinde gördüğümüz kamera ailesini bu modelde de görmeyi umut ediyorduk açıkçası.

1,3 MP’lik ön kameraya da sahip olan modelde arka kamera üzerinden 1080p çözünürlük ve 30 FPS’de video kaydı yapabilmeniz mümkün.

 

Bu Modelde de Micro SD Kart Desteği Olmayacak

Yeni nesil birçok üründe olduğu gibi Nexus 5 modelinde de üretici tarafından sağlanan 16 GB ve 32 GB’lık seçenekler ile pazara çıkacak. Bu durumda 12 – 13 GB ve 25 – 28 GB gibi bir depolama alanının direkt olarak kullanıcıya sunulması anlamına gelecek.

Bulut Depolama alanlarını kullanıcılar için daha cazip hale getirmek isteyen firma bir anlamda Drapbox gibi sistemlere de kullanıcılarını yönlendirmiş olacak.

 

Batarya Noktasında da İş Görür Seviyede

Saf Android sürümünü kullanacak olması ve gereksiz ara yüz harcamalarından arındırılmış olmasından dolayı batarya noktasında oldukça başarılı bir performans sağlayan modelde 2300 mAh’lik bir batarya kullanılmış durumda.

Bu noktada rakip ürünlerde kullanılan 2600 – 3200 mAh’lik bataryalara göre değerler biraz düşük olsa da harcanan batarya oranlarının az olması ile aradaki bu fark kapanmış oluyor.

 

Google Nexus 5 Modeli İçin Fiyatlandırma Nasıl Olacak

Firma elbette ki bu modelde de Uygun Fiyat seçeneği üzerinde duracak. İlk olarak satışa çıkacak olan Google Nexus 5 16 GB modeli ABD, Kanada, Kızey Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, Avusturalya, Japonya ve Kore’de 349 Dolar / Euro seviyesinden kullanıcıları ile buluşacak.

Ülkemizde ise satışa çıkması durumunda LG G2 modelinin biraz daha altında bir fiyattan satılması bekleniyor. Buna göre 16 GB’lık versiyon 1299 – 1399 TL gibi bir rakamdan satılırken 32 GB’lık versiyon da 1599 – 1699 TL gibi bir rakamdan satışa çıkabilir.

 

Google Nexus 5 Modeli Hakkında Editör Yorumu

Açıkçası Google Nexus 5 ve LG G2 modelleri aynı aileden olmaları sebebiyle donanımsal olarak birbirlerine yakınlar. Hatta birebirler diyebiliriz.

Güncelleme Desteği noktasında Nexus 5 modeli oldukça avantajlı gibi görünse de LG G2 modeli de Kamera ve bazı destekler noktasında biraz daha ön plana çıkmayı başarıyor.

Özellikle iki cihazında ekran kalitesinin oldukça başarılı bir seviyede olması ve aynı seri işlemci kullanmaları aslında seçim noktasında da sizi arada bırakabilir.

 

Google Nexus 5 Modelinin Özellikleri ve Kullanıcı Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir