Hava Alanı Uçuş Bilgileri Artık e-Devlet Üzerinden Ulaşılabilir Olacak

Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından e-Devlet üzerinden açılan yeni hizmet ile Hava Limanı Uçuş Bilgileri anlık olarak takip edilebilecek.

9 yıl önce ülkemizde kullanıma sunulan ve ilk dönemlerinde teknik açıdan zorlu bir süreç geçiren e-Devlet artık vatandaşlar için birçok bürokratik işlemden kurtulmak anlamına geliyor.

Sistemin sorunsuz işlemesi ve 30 milyonun üstünde vatandaşın e-Devlet Şifresi alarak sistemi aktif bir şekilde kullanmaya başlaması sayesinde de neredeyse her hafta e-Devlet üzerinden yeni bir hizmet vatandaşların kullanımına sunulmaya başlandı.

 

Hava Alanı Uçuş Bilgileri Sorgulama

 

Hava Alanı Uçuş Bilgileri Anlık Olarak e-Devlet’te

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda OCAK tarafından Twitter üzerinden yapılan paylaşımda  “Artık güncel uçuş bilgilerine 35 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan e-devlet kapısından da ulaşabiliyor yolcularımız. ” bilgisi verilirken ilgili hizmette e-Devlet üzerinden aktife alınmıştı.

Hizmet sayesinde Türkiye’de bulunun bütün hava alanları anlık olarak Uçuş Bilgisi bazında vatandaşlar tarafından takip edilebiliyor olacak. İlgili hava alanı ve uçuş yönü seçildikten sonra size o havalimanına giriş yapacak uçak ve o havalimanından çıkış yapacak uçakların tam listesi sunuluyor.

Firma ismi, planlanan kalkış saati, tahmini kalkış saati gibi tüm bilgilerde bu sayfalardan anlık olarak takip eden kullanıcılara aktarılmış oluyor.

İlgili menüye ulaşım sağlayabilmek için e-Devlet Kapısına giriş yapıp Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü menüsü altındaki Uçuş Bilgileri Sorgulama sekmesine giriş yapmak ve ilgili formu doldurarak sorgulamayı yapmak.

 

Hava Alanı Uçuş Bilgileri Sorgulama - E-Devlet

 

e-Devlet Üzerinden Sunulan Hizmetler Artarak Devam Edecek

Artık devletin birçok kurumu kendi bünyesindeki personeller ile yürüttükleri Sorgulama ve Evrak işlemleri için e-Devlet Sistemine geçiş yapmaya başlamış durumdalar.

Daha önce Adliyelerden verilen Adli Sicil Kayıt Evraklarının e-Devlet üzerinden verilmeye başlanması Adliye koridorlarında oluşan gereksiz kalabalığın azalmasına ve bu iş için ayrılan personelin de farklı birimlerde aktif olarak çalışmalarına imkân sağladı.

Aynı şekilde Öğrenci Belgelerinin alınması, KYK Burs ve Kredi Başvurularının yapılması, Başvuru sonuçlarına göre taahhütnamelerin imzalanması, Yurt başvuru ve taahhütname işlemlerinin yapılması gibi birçok ekstra evrak ve bürokrasi içeren tüm hizmetlerin e-Devlet üzerinde toplanması büyük kolaylıkla sağlamış durumda.

 

Hava Alanı Uçuş Bilgileri Artık e-Devlet Üzerinden Ulaşılabilir Olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir