HTC Firması 5 İnçlik J Butterfly Modelini Tanıttı

Yaz ayının sona ermesi sonrasında firmalar 2012 senesinin son ve 2013 senesinin ilk cihazlarını da yavaş yavaş tanıtmaya başladılar.

Bu kapsamda bir tanıtım yapan HTC firması uzun süredir haberi yapılan ancak bir türlü doğrulanmayan 5 İnçlik bir ekrana sahip J ButterFly modelini Japonya’da yaptığı bir basın toplantısı ile tanıttı.

Şu aşamada sadece Japonya pazarında satış sunulacak olan J ButterFly modeli için bir çalışma daha yapan HTC firması özellik olarak aynı olan bir cihazı da Avrupa pazarına sunmaya hazırlanıyor. Yani bu cihaz Japonya pazarında kalacak ve muadil bir ürün Avrupa pazarında satışa sunulacak.

HTC J ButterFly Akıllı Telefon Beyaz
HTC J ButterFly Akıllı Telefon Beyaz

Uzun süredir beklenilen HTC J ButterFly modeli ekran özellikleri ile dikkatlerin kendisine çevrilmesine sebep oluyor. Üzerinde video izlenirken 1920 x 1080 (Full HD), durağan görüntülerde ise 3280 x 2464 çözünürlüğe sahip Super LCD adı verilen bir ekran ile gelen cihaz 440 ppi ile şu aşamada pazarda olan bütün modelleri alt üst eden bir ekran kalitesi sunuyor. Tabi ki bu özellik ile pazardaki en keskin ve en berrak görüntüyü sunan cihaz olma özelliğini de eline geçirmiş oluyor.

Ayrıca 9.1 mm inceliğe sahip olan cihazda Metalik Kasa kullanılmış. Yani cihaz sağlamlık olarak rakiplerinden bir adım önde gidiyor. Kırmızı, Siyah ve Beyaz renk seçenekleri ile pazara sunulacak olan cihazın özellikle Kırmızı – Siyah olan modeli oldukça şık. Zaten Beats Audio sebebiyle kullanılan logoya da uyum sağlamış oluyor.

Cihaz üzerinde QualComm firmasına ait MDM9615 + APQ88064 işlemci bulunuyor. Bu sayede cihaz 1.5 GHz lik bir hıza çıkabiliyor. Elbette ki işlemcinin 4 Çekirdekli Quad Core olduğunu belirtmekte de fayda var.

HTC J ButterFly Akıllı Telefon Siyah
HTC J ButterFly Akıllı Telefon Siyah

Cihazda 2 GB Ram kullanan firma bu noktada da rakiplerinden üstün bir ürün sunmayı başarmış durumda. Ayrıca cihaz tek seçenekli olarak çıkıyor. Yani sadece 16 GB Dahili Hafızaya sahip model üretilecek. Ama bu bellek yetersiz kalır diyenler için Micro SD Kart desteği de mevcut. Cihaza 32 Gb a kadar Micro SD Kart takma imkanına sahipsiniz.

Batarya konusunda daha iyi olmasını beklediğimiz HTC J ButterFly modelinde 2020 mAh lik bir batarya kullanılmış. Ekranın büyümüş olması ve çözünürlük seviyesinin yükselmiş olması ile bataryanın pek de yeterli gelmeyeceği görünüyor. Ancak firma tarafından herhangi bir batarya süresi bilgisi ise henüz verilmedi.

HTC bu modelde genelde HTC One X+ modelini örnek almış. Bu noktada kullanılan kamerada buna benzer özelliklere sahip. 8 Mp lik arka kamera ile gelen cihazın ön kısmında ise 2.1 MP lik bir kamera bulunuyor. Arka kamera ile 1080p Video çekmeniz mümkün.

HTC J ButterFly Akıllı Telefon
HTC J ButterFly Akıllı Telefon

Cihazda göze çarpan en önemli özellik ise IPX5 sertifikası. Yani cihaz 3 metre su altında 3 dakika kadar suya dayanabiliyor. Bu noktada özellikle elinden çok fazla telefonlarını düşürenler yoldaki su birikintilerinden korkmayacak.

Android 4.1 Jelly Bean İşletim Sistemi ile gelecek olan cihazda Sense 4.5 veya Sense 4.6 kullanılacak gibi görünüyor. Ancak bu konuda net bir bilgi henüz verilmemiş durumda.

Kısacası 5 İnçlik bir HTC One X+ modeli hayatımıza girecek gibi görünüyor. Ürün olarak performanslı bir ürün gibi görünen cihaz Batarya noktasında ise sıkıntı yaratacak gibi görünüyor.

Aşağıdaki videolarda cihazla ilgili birçok bilgi ve görüntü de mevcuttur.

HTC J ButterFly İnceleme ve Tanıtım Videoları

HTC Firması 5 İnçlik J Butterfly Modelini Tanıttı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir