HTC One İkisi Bir Arada Modeli İçin Çalışmalara Başlamış Durumda

HTC One modelinin Google Edition serisi adıyla Saf Android İşletim Sistemi kullanarak pazara çıkmasından sonra pazarda iki farklı HTC One modeli dolaşır oldu.

Bir tarafta ilk sürümle beraber halen üretimi devam eden HTC One Sense 5 modeli diğer tarafta ise HTC One Saf Android modeli. İşte bu karmaşanın önüne geçmek isteyen HTC cephesi şimdi de İkisi Bir Arada HTC One modeli üzerinde çalışıyor.

Tek bir tuşa basarak dilediğiniz an Sense 5 ara yüzü kullanan HTC One modeline sahip olabilecekken yine tek bir tuşa basarak Stok Android kullanan HTC One modeline sahip olabileceksiniz. Ve sayede her iki yazılımın deneyimlerini de yaşamış olacaksınız.

Ancak bu noktada güncellemelerin Google firması tarafından yapılıp yapılmayacağı sorusu ortaya çıkmış oluyor. Çünkü eğer güncelleme Google tarafından yapılırsa ikisi bir arada modellerin pek bir anlamı kalmayacaktır. İlk güncelleme sistem eski yazılımı yenisi ile değiştirecektir.

HTC One İkisi Bir Arada Modeli İçin Çalışmalara Başlamış Durumda
HTC One İkisi Bir Arada Modeli İçin Çalışmalara Başlamış Durumda

Bu noktada kulislere sızan bilgi ise Google firmasının HTC One Google Edition ve Samsung Galaxy S4 Google Edition gibi serilere direkt Güncelleme Desteği sunmayacağı, firmalar üzerinden destek vereceği yönünde.

Bu durumda pazarda yine en önce güncelleme alacak olan modeller Google Nexus serisi olacak. Sonrasında ise üreticilerin inisiyatifine göre Google Edition sürümlerine güncelleme gönderilecek.

Yakın dönemde pazara çıkacak olan Sony Xperia Z Google Edition, Oppo Find 5 Google Edition ve Huawei Ascend P6 Google Edition gibi serilerinde direkt güncelleme almak yerine firma üzerinden güncelleme alacak olması pek de Saf Android olayını olması gerektiği yönde ilerletmeyecektir.

 

HTC One İkisi Bir Arada Modeli İçin Çalışmalara Başlamış Durumda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir