HTC One Mini Modelinin Özellikleri, Fiyatı ve Kullanıcı Yorumları

HTC One modelinin bir alt serisi olarak üretilen ve aynı kasa tasarımına sahip olarak pazara sunulan HTC One Mini modelinin özellikleri, fiyatını ve kullanıcı yorumlarını inceleyelim.

Öncelikle cihazımızın en fazla beğenilen özelliği olan Yekpare Alüminyum Kasa HTC One modelinde olduğu gibi HTC One Mini modelinde de tercih edilen kasa yapısı olmuş durumda. Hatta tasarımın birebir aynı olacağı sadece ekran boyutunda küçülme olacağı bilgisini de sunalım.

SnapDragon 400 serisi işlemci ailesi ile pazara çıkacak olan HTC One Mini modeli 1.4 GHz’lik hıza sahip Çift çekirdekli ve Adreno 305 GPU’su ile desteklenmiş bir performans sunacak bizlere.

1 GB Ram kullanılan üründe 16 GB Dahili Depolama alanı sunulmuş. Ancak cihazın ne yazık ki One modelinde olduğu gibi harici bir SD – Micro SD kart girişi yok. Bu durum kullanıcıların 16 GB seviyesinde kilitlenmesine sebep olabilir gibi görünüyor.

HTC One Mini Modelinin Özellikleri, Fiyatı ve Kullanıcı Yorumları
HTC One Mini Modelinin Özellikleri, Fiyatı ve Kullanıcı Yorumları

HTC One Mini Ekran Kalitesi İle Göz Dolduruyor

4.3 inçlik bir ekran ile pazara çıkacak olan HTC One Mini modelinde HD Ekran tercih edilmiş. Super LCD2 panel kullanan ve 1280 x 720 piksel çözünürlük ile gelen One Mini modeli bu noktada Samsung Galaxy S4 Mini gibi birçok modeli e geride bırakan bir ekran ailesine sahip olmuş durumda. Bu arada piksel aralığının da 341 ppi seviyesinde olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

Dış kaplama konusunda oldukça iddialı olan HTC firması Alüminyum Kasa ile sağlama aldığı One Mini modelini ayrıca Corning’in en yeni nesil çözümü Gorilla Glass 3 seri ile de ekran noktasında da güvenceye almış durumda.

HTC, multimedya özelliklerinde herhangi bir kısıntıya gitmediği One Mini’yi rakiplerine göre oldukça güçlü özelliklerle donatıyor.

HTC One Mini Modelinin Özellikleri
HTC One Mini Modelinin Özellikleri

Ultra Piksel Kamera Anlayışı HTC One Mini İle Devam Ediyor

HTC’nin One modelinde yer alan 1/3″ büyüklüğündeki BSI sensörün kullanıldığı One Mini’de, f/2.0 lens ve ImageChip 2 kamera teknolojileri bulunuyor.  4 Ultra piksel çözünürlüğündeki kamera, One modeliyle birebir aynı özelliklere sahip.

Ana kamerasının Full HD video kaydı yaptığı One Mini’nin ön kamerası ise 1.6 Megapiksel çözünürlüğünde. Ayrıca ön kamera 720p video kaydı yapabiliyor.

Yazılımsal olarak Android 4.2.2 İşletim Sistemi ile gelen HTC One Mini modelinin Android 4.3 serisine yükseltilmiş bir halde pazara çıkma ihtimali de mevcut.

Sense 5.0 ara yüzüne sahip olan HTC One Mini modeli yazılımsal olarak da HTC One modelinden geride kalmıyor ve büyük abisinin sunduğu tüm özellikleri neredeyse kusursuz ve eksiksiz olarak sunmayı başarıyor.

Ele oturan alüminyum kasa sebebiyle 122 Gram ağırlığına çıkan One Mini modelinin boyutları ise 132 * 63,2 * 9,25 mm seviyelerinde. Cihazın en kalın noktasının 9.25 mm olması ise kullanıcılar açısından sıkıntı yaratmıyor. Çünkü tasarım tam olarak ele oturacak şekilde hazırlanmış durumda.

HTC One gibi bataryası tümleşik olan One Mini’de, 1800 mAh büyüklüğünde bir batarya görev yapıyor. 1800 mAh batarya nasıl bir güç diye hatırlayacak olursak, ilk çıkan HTC One X modelinin benzer seviyede bataryaya sahip olduğunu hatırlatmak isteriz. Yani bu batarya, az güç tüketen Snapdragon 400 işlemcili bu cihaza, yeterli gelecek gibi duruyor.

HTC’nin verdiği batarya değerleri ise başarılı. 3G teknolojisiyle 13.2 saat konuşma süresi sunan One Mini, 3G’de 692 saat bekleme süresine sahip. Tabi ki bunların teoride geçerli olduğunu, normal kullanımsa ise max. 48 saat kullana bilineceğini de bilmenizde fayda var.

Tanıtımı yapılan üründe NFC özelliği olmayan One Mini modelinin Wireless a/b/g/n, DLNA, HotSpot, GPS / Glonass, LTE + 3G,  aptX destekli Bluetooth 4.0 gibi bağlantı özellikleri ise unutulmadan eklenmiş durumda.

HTC One Mini Modelinin Fiyatı
HTC One Mini Modelinin Fiyatı

3 Renk ve Biraz Pahalı Bir Fiyattan Satışa Çıkacak

İlk etapta Gümüş – Siyah ve büyük ihtimalle de Kırmızı renk seçenekleri ile pazara çıkacak olan HTC One Mini modeli 449 Euro gibi bir fiyattan Global Pazarda satışa çıkacak.

HTC One modelinde olduğu gibi Dünya ile aynı anda Türkiye Pazarında da satışa çıkması beklenilen HTC One Mini modelinin 1200 – 1500 TL arasındaki bir fiyat seviyesinden satışa başlaması muhtemel görünüyor.

Ancak duyurulan ilk fiyatlara göre HTC One ile HTC One Mini modelleri arasında yaklaşık 100 Euro fark var. Bu farkın ülkemizde 250 TL civarında olduğunu düşünürsek HTC One Mini modelinin 1750 TL seviyesinden satışa çıkması düşünülebilir.

Ancak en yakın rakibi Samsung Galaxy S4 Mini modelinin 1200 TL den satışa çıkması bu modelde de bir fiyat düzenlemesi yapılması anlamına gelecektir.

 

Editör Yorumu:

Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse HTC One Mini modeli ile Samsung Galaxy S4 Mini modelleri arasındaki kapışmadan Samsung büyük bir farkla galip gelecek gibi görünüyor.

Kasa Yapısı üzerine fazla yoğunlaşan HTC firmasının cihaz hızını 1.4 GHz’de tutması ve fiyat olarak da HTC One modeli ile hemen hemen aynı seviyede tutması firma için büyük bir handikap olacaktır.

Yazılımsal olarak Galaxy S4 Mini modelinden üstte olan, Kasa yapısı olarak daha hoş, ele oturan ve başarılı bulunan bir kasa ile satışa çıkacak olan HTC One modeli 1.9 GHz’lik S4 Mini modelinin yanında kullanıcı için biraz yavaş görünebilir.

1200 TL’den satışa çıkan rakibinin 2-3 ay içerisinde 1000 TL’den de rahatlıkla satılacağı bir pazarda 1500 TL gibi bir rakamla satışa çıkmak neredeyse Galaxy S4 modeli ile aynı fiyata gelmek olacaktır. Bu noktada da kullanıcılar HTC One Mini yerine Samsung Galaxy S4 tercih edeceklerdir.

Eğer HTC Global ve Türkiye pazarında iyi bir satış grafiği yakalamak istiyorsa cihazın en azından fiyatını Galaxy S4 Mini modeli ile rekabet edecek seviyeye çekmek durumunda kalacaktır. Bu sayede kullanıcı için iyi bir seçenek halini alacaktır.

Yazılımsal ve Donanımsal olarak bakıldığında ise hem içeriği, hem ekran kalitesi hem de diğer dış kasa özellikleri ile pazardaki birçok rakibini sarsacak özelliklere sahip.

Bu noktada da HTC One Mini modeli birkaç adım öne çıkmış oluyor.

 

HTC One Mini Modelinin Özellikleri, Fiyatı ve Kullanıcı Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir