Huawei Watch GT Akılı Saat (Teknik Özellikleri – Ön İncelemesi – Satış Fiyatı)

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Huawei tarafından 16 Ekim 2018 tarihinde duyurusu yapılan Huawei Watch GT isimli Akıllı Saat ailesinin Teknik Özelliklerini ve Ön İncelemesini sizlerle bir araya getiriyoruz.

Akıllı Saat sektöründe Samsung ve Apple gibi markalardan sonra pazarda isminden söz ettiren firmalardan birisi olan Huawei firması yeni Akıllı Saat modeli olan Huawei Watch GT serisini tanıttı.

Sunduğu teknik özelliklerin yanı sıra Batarya Performansı ile de dikkatleri üzerine çeken modelin ilk olarak Özelliklerine daha sonrasında da Ön İncelemesine bir bakalım isterseniz.

 

Huawei Watch GT

 

Huawei Watch GT – Teknik Özellikler

Ekran Boyutu1.39 İnç
Ekran Çözünürlüğü454 x 454 px
Ekran YapısıAMOLED
İşlemci AiilesiCortex M4
Dahili Depolama4 GB
İşletim SistemiLiteOS
Batarya420 mAh
Ortalama Şarj Süresi2 Saat
Ortalama Kullanım SüresiÖzel Saat Modunda 30 Güne Kadar,

Normal Kullanımda 14 Güne Kadar,

Sürekli GPS Takibi Modunda 22 Saate Kadar

Suya DayanımVar – 5 ATM Basınca Kadar
Ağırlık45 gr
Kalınlık11.8 mm
GPSVar (GPS – GLONASS – BDS – GALİLEO)
Kalp Ritmi ÖlçümüVar
Aktivite TakibiVar

 

Huawei Watch GT

 

Huawei Watch GT Ön İnceleme

Huawei tarafından duyurusu yapılan Huawei Watch GT modelinin Spor ve Klasik olmak üzere iki farklı versiyon satışa sunuluyor olacak.

Yuvarlak kasa yapısına sahip olan modelde Android WearOS yerine firma tarafından kendi geliştirdiği LiteOS adı verilen bir işletim sistemi tercih edilmiş durumda.

1.39 inçlik AMOLED yapıdaki ekranı 454×454 px çözünürlüğe sahip. Ekran üzerindeki ekranın nispeten daha az parmak izi bırakması için de ekrana PVD Kaplaması yapılmış durumda.

316L Paslanmaz Çelik bir gövdeye sahip olan Huawei Watch GT modelinin seramik bir çerçeveye ve standart (22mm) yapıdaki bir kordon yapısına sahip olduğunu da belirtmemiz gerek.

 

Huawei Watch GT

 

46 gr ağırlığındaki cihazımızın Suya Dayanıklı bir yapıda olduğu ve 5 ATM Basınca kadar su altında kullanılabileceğini de belirtelim. Cortex M4 işlemci ailesinden gücünü alacak olan cihazda 4 GB Dâhili Depolama alanı da kendisine yer bulmuş.

420 mAh’lik batarya ile başarılı bir batarya süresi verme iddiasındaki cihazı tüm özelliklerini kapatarak, klasik bir saat gibi 30 güne varan bir batarya ömrü ile kullanabiliyorsunuz. Normal olarak kullanımda ise ön görülen süre 14 gün. Cihazın GPS Takip Modunu açmanız durumunda ise 22 saate kadar kullanım süresi vadedilmiş durumda.

Bu rakamlar özellikle Normal Kullanım için verilen 14 günlük süre oldukça iyi. Ancak kullanılan özellikler, ekran açık kalma süresi vs. gibi birçok detayda bu noktada cihazın batarya durumuna etki edecektir.

Kalp Atış Sensörü, GPS ve Pusula gibi özellikleri dâhili olarak bulunan Watch GT modeli üzerinden koşu, bisiklete binme, yüzme, tırmanış gibi birçok spor aktivitesi için de performans takibi yapabiliyor olacaksınız.

 

Huawei Watch GT

 

Eksi yön olarak ise özellikle Kendi İşletim Sistemini kullanıyor olmasından dolayı henüz yeterli bir geliştirici desteğine sahip olmamasını, ekranın kenarlarında bulunan halkanın hareket etmemesi ve bu hareket ile menüler arasında geçiş sağlamıyor olması, NFC desteğinin olmaması gibi birkaç detayı sayabiliriz.

Şu aşamada LiteOS İşletim Sistemi ile pazara çıkan ilk Akıllı Saat olmasından dolayı cihazla beraber gelen ara yüz ve uygulamalara mahkum kalacaksınız. Ancak satış rakamlarının beklenen sayıda olması durumunda bu model için de ek yazılım ve tasarım desteği sağlayan üçüncü parti kişi ve firmalar olacaktır.

Yine cihaz üzerinden gelen aramaları ve mesajları görebiliyor, mesajları ve bildirimleri okuyabiliyor olacaksınız. Gelen aramaları cevaplama veya reddetme işlemlerini de yapabileceksiniz. Ancak cihaz üzerinden telefon görüşmesi ne yazık ki yapamayacaksınız.

 

Huawei Watch GT

 

Huawei Watch GT Akıllı Saat Satış Fiyatı

Spor ve Klasik sürümü için Huawei tarafından iki farklı satış fiyatı belirlenmiş durumda.

Buna göre;

  • Huawei Watch GT Sport – 199 Euro
  • Huawei Watch GT Classic – 249 Euro

Ülkemizde ise henüz ne zaman satışa sunulacağı ve ne kadarlık bir fiyattan son kullanıcı ile buluşacağı netleşmemiş durumda.

 

Huawei Watch GT

 

Huawei Watch GT Akıllı Saat Modeli Satın Alınır mı?

Bu sorunun cevabını aslında Türkiye Satış Fiyatı veriyor olacak.

Batarya noktasında ciddi anlamda kullanıcılara artılar sunan Huawei Watch GT diğer noktalarda ise hâlihazırda tam bir soru işareti.

Kullanılan ekranın canlılığı ve malzemenin materyal kalitesi oldukça iyi duruyor. Ancak yazılımsal noktada firmanın bu cihaza ne kadar destek sunacağı önemli bir konu.

Pazarda Samsung – Apple ve Xiaomi gibi farklı kulvarlarda ilerleyen ciddi rakipleri bulunan Huawei firması bu ürünün satışı noktasında da doğru bir strateji izlerse iyi satış rakamlarına erişebilir.

Huawei Watch GT

Huawei Watch GT

Huawei Watch GT

Huawei Watch GT Akılı Saat (Teknik Özellikleri – Ön İncelemesi – Satış Fiyatı)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir