İlk Seri Galaxy Note 3 Modeli SnapDragon 800 İşlemcisi İle Gelecek

Samsung tarafından 4 Eylül 2013 tarihinde duyurulması beklenilen Samsung Galaxy Note 3 modelinin ilk parti ürünlerinin SnapDragon 800 İşlemci Ailesine sahip olacağı, Exynıs Octa 5 serisi cihazların ise ilerleyen haftalarda pazara çıkacağı bilgisi geldi.

Almanya’da yapılacak olan IFA 2013 fuarının hemen öncesinde yapılacak olan Unpacked 2 Etkinliği ile duyurulması beklenilen Galaxy Note 3 modelinin Samsung Galaxy S4 serisinde olduğu gibi farklı pazarlarda farklı işlemciler ile satışa çıkacağı daha önce belli olmuştu.

Ancak gelen raporlara göre İşlemci Sıkıntısı yaşayan Samsung firmasının pazara süreceği ilk 4 Milyon adetlik 1. Parti üründe sadece Qualcomm SnapDragon 800 serisi işlemci kullanacak.

Üretimi tamamlanan ancak yeterli stok tutulamadığı düşünülen Exynos 5420 modeliyle alakalı son dönemde çıkan aşırı ısınma ve performans kayıplarının yaşanması gibi sorunlarının da bulunması muhtemel sebepler arasında. Bu noktada da yeni modelinde bu sorunlar düzelene kadar firmanın Exynos Octa 5 İşlemci Ailesini kullanmaması planlanıyor olabilir.

İlk Seri Galaxy Note 3 Modeli SnapDragon 800 İşlemcisi İle Gelecek
İlk Seri Galaxy Note 3 Modeli SnapDragon 800 İşlemcisi İle Gelecek

Hali hazırda ürünün gönderileceği pazarlara baktığımızda da LTE 4G Teknolojisine sahip Pazar sayısının artıyor olması SnapDragon ailesine duyulan ihtiyacında ön plana çıkıyor olması anlamına geliyor.

Malumunuz Samsung Exynos Octa serisinde LTE desteği mevcut değil. Bu sebeple Kore ve Amerika gibi ülkeler başta olmak üzere birçok ülkede mecburen SnapDragon 800 LTE serisi işlemciler kullanılmak durumunda kalınacak.

Hali hazırda Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu sadece 3G Teknolojisi kullanılan ülkelerin Samsung satışlarındaki genel payı ise %20 civarında. Yani firma pazara 100 tane SnapDragon 800 kullanan ürün sunarken sadece 20 ya da 30 tane Exynos Octa 5 işlemci kullanan model sürecek.

 

İlk Seri Galaxy Note 3 Modeli SnapDragon 800 İşlemcisi İle Gelecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir