İngiltere (Birleşik Krallık) Vatandaşları Avrupa Birliği (AB) Üyeliğinden Çıkışı Kabul Etti

Türkiye’nin yıllardır bir üyesi olmaya çalıştığı Avrupa Birliği (AB) ilk kaybını yaşadı. Oldukça önemli bir üye olan İngiltere (Birleşik Krallık) Halk Oylaması ile Avrupa Birliğinden (AB) çıkışı onayladı.

Manchester kentinde bulunan Belediye Binası önünden Basın ve Kamuoyu ile paylaşılan Halk Oylaması sonuçlarına göre İngiltere Vatandaşlarının %52’lik bir kısmı Avrupa Birliğine Hayır dedi. %48’lik bir kısım ise Avrupa Birliği İçinde kalmayı istedi.

İngiltere’de yaşayan seçmenlerin %72’sinin katıldığı Referandum sonucunda 17 Milyon 410 bin 742 kişi Avrupa Birliğinden çıkmanın daha hayırlı olacağını savunurken 16 Milyon 141 bin 241 seçmen ise Avrupa Birliğinin kendileri için daha hayırlı olacağını savundu.

Halk Referandumu ile alınan bu karar sonrasında İngiltere Avrupa Birliğinden çıkmayı onaylamış oldu. Bundan sonraki süreç ise biraz daha İngiltere ve Avrupa Birliği arasında yaşanacak.

Yakın dönemde birçok farklı ülke tarafından da Avrupa Birliğinden çıkış ile alakalı Halk Oylamaları yapılacak gibi görünüyor.

İngiltere ile başlayan bu ayrılma süreci Avrupa Birliğinin dağılmasına kadar gidecek gibi görünüyor. Çünkü bu güne kadar Avrupa Birliğine dahil olup ayrılan ilk ülke İngiltere oldu.

 

İngiltere (Birleşik Krallık) Vatandaşları Avrupa Birliği (AB) Üyeliğinden Çıkışı Kabul Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir