Instagram Hikâyesine Link – Bağlantı Ekleme Nedir? Nasıl Eklenir ve Şartları Nelerdir?

2017 yılı Haziran ayında yapılan güncelleme sonrasında hayatımıza giren Instagram Hikâyesine Link – Bağlantı Ekleme özelliği Nedir ve Nasıl Kullanılır? Instagram kullanıcıları Link – Bağlantı Ekleme özelliğini kullanabilmek için neler yapmalıdırlar? Tüm soruları cevaplamaya çalıştık.

Uygulama ilk etapta bu özelliği sadece Onaylı Hesap dediğimiz hesapların kullanımına sunarken daha sonra atılan adım kapsamında 10.000 Takipçi Sınırını aşan hesapların da bu özelliği kullanmasına imkân sağladı.

Tabi ki bu durum özellikle birçok hesabın Sahte Beğeni ile hızlı bir şekilde yükseltilmesine ve bir anlamda Instagram Hikâyesine Link Ekleme kısıtlamalarını aşabilmelerine sebebiyet verdi.

 

Instagram Hesabı

 

Instagram Hikâyesine Link – Bağlantı Ekleme İşlemi İçin Şartlar Nelerdir?

Biraz önce de bahsettiğimiz gibi Instagram Hesabına Link Ekleme süreci için 2 Ana Şarttan birisinin gerçekleşmiş olması gerekmektedir.

Bunlar;

  • Onaylı Hesap Olmak
  • 10.000 Beğeni Sınırını Aşmak

Bu iki şarttan birisi sağlanmış durumda ise Instagram Hikâyesine Link Ekleme sürecine dâhil olmuşsunuz demektir.

Ancak 10.000 Beğeni sınırını aşan ancak Kişisel Hesap statüsünde olan kullanıcıların Link Ekleme Sürecine dâhil olabilmeleri için profillerini İşletme Hesabı olarak güncellemeleri gerekecektir.

 

Instagram Hikâyesine Link – Bağlantı Ekleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Yukarıdaki koşullardan herhangi birini sağlamış olan bir kullanıcı Instagram Uygulaması üzerinden Hikâye Oluşturma sayfasına giriş yaptığında üst kısımda bir Zincir İşareti görecektir. Bu işaret Link Ekleme Özelliğini temsil etmektedir.

Instagram Hikâyesine Link – Bağlantı Ekleme

 

Bu simgeye tıklayarak Link – Bağlantı Ekleme Menüsünü açabilirsiniz. Bu kısma gireceğiniz URL Adresi kullanıcının ekranı yukarı kaydırdığı zaman ulaşabileceği url adresi olacaktır. URL adresini girerken http:// veya https:// ile başlayan şeklini doğru bir şekilde girmenizi öneririz.

Eğer sonuçları takip etmek isterseniz de gerek Google Link Kısaltma Servisini gerekse de farklı Link Kısaltma Servislerini kullanabilirsiniz.

 

Instagram Hikâyesine Link – Bağlantı Ekleme

 

Link Ekleme sürecinden sonra hikâyenizi gerek Video gerekse de Görsel olarak paylaşabilirsiniz. Paylaşılan hikâyenin alt kısmında “Daha Fazlasını Gör” şeklinde bir ifade çıkacaktır.

Eğer kullanıcıların bu noktada daha fazla linke erişim sağlamasını istiyorsanız özel tasarlanmış bir görsel ile hikâyenizi desteklemeniz daha mantıklı olacaktır.

 

Instagram Hikâyesine Link – Bağlantı Ekleme

 

Sponsor Reklam İle Instagram Hikâyelerine Link – Bağlantı Ekleme

Eğer Hesabınız Onaylı Değilse ve 10.000 Beğeni sayısına da ulaşamamış iseniz bu durumda Sponsor Reklam ile Instagram Hikâyesine çıkabilirsiniz.

Artı olarak Onaylı Hesap veya 10K üstünde Beğeni Sayısına sahip olan sayfalarda daha fazla beğeniye ulaşabilmek veya konuyla alakalı daha yüksek görülme sayıları alabilmek adına Sponsor Reklam ile çalışma yapabilmektedirler.

Bu noktada da ilerleyen günlerde hazırlayacağım Instagram Sponsorlu Reklam Verme ile alakalı yazımıza göz atabilirsiniz.

Instagram Hikâyesine Link – Bağlantı Ekleme Nedir? Nasıl Eklenir ve Şartları Nelerdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 13 Nisan 2019, 17:52

    çok faydalı bir makale . bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.Emeğinize ve kaleminize sağlık
    saygılar