İntel’den Yeni Xeon İşlemci Serisi

İntel yıllardır bilgisayar dünyasına çeşitli yenilikler yaparak hızla girmeye devam ediyor. Şimdide geliştirdiği yeni teknolojiyle Broadwell tabanlı yongasetlerini sınırlı olarak satışa sunmayı planlayan Intel, sunucu tarafında da önemli değişikliklere hazırlanıyor.

Teknoloji dünyasından gelen bilgiler ışığında Eylül ayında Xeon E5 işlemci serisinin yeni bir sürümün lanse edeceği söylenen İntel, yeni işlemcisiyle büyük girişimlere adım atacağa benziyor.

Yeni seride en düşük işlemci 6 çekirdeğe sahip olacakken; 8, 10, 12, 14, 16 ve 18 çekirdekli versiyonlar da mevcut olacağından İntel hız konusunda rakiplerine meydan okuyacak. Bir önceki işlemci serisinde çekirdek sayısı bakımında önde olan yeni seri bununla birlikte en yüksek frekans hızını 3.40GHz olarak sunacak. Eski seride en yüksek hız 3.7GHz idi.

İşlemci serisinin ısıl tasarım gücü 60-160 Watt arasında değişirken, fiyatlar ise 170-3029 Avro arasında farklılık gösteriyor. Yeni Haswell-EP Xeon E5 serisinin ilk olarak ise Dell Precision iş istasyonlarında görücüye çıkacağı belirtiliyor. Böylelikle iş dünyasına hızlı bir yeni giriş yapacak olan İntel yeni teknolojisiyle önemli adımlar atacak.

İntel’den Yeni Xeon İşlemci Serisi
İntel’den Yeni Xeon İşlemci Serisi

İntel Xeon ailesindeki yenilik Mac Pro ürününü için yakından ilgilendiren bir yenilik. Bu yenilikle Apple’ın önceki Xeon E5 serisine yer verdiği hali hazırdaki Macmuen yeni bir Mac Pro modelinin piyasaya çıkma ihtimalini de ortaya atmış oldu.

 

Ayrıca AMD’nin de W7000/W8000/W9000 FirePro grafik kartlarını yenileyeceği ifade ediliyor. Mac Pro cihazında özelleştirilmiş D serisi grafik kartı kullanan Apple’ın yeni FirePro kartları ile ilgilenebileceği dile getiriliyor.

İntel’den Yeni Xeon İşlemci Serisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir