İnternet Üzerinden IMEI Kaydı Dönemi Başladı

Yurtdışında getirilen cihazlar için Maliye Bakanlığı ve BTK tarafından başlatılan IMEI Kaydı İşlemleri artık Abone Merkezlerinin yanında E-Devlet Sistemi üzerinden de yapılabilecek.

Yenilenen sistem sayesinde çeşitli operatörlere ait Abone Merkezlerine gidilerek yapılan IMEI Kayıt İşlemleri birkaç tıklama ile kolaylıkla internet üzerinden yapılabilecek. Ancak bu işlemi yapabilmek için Pasaport Sahibinin E-Devlet Sistemini kullanıyor olması gerekli.

Yeni sistemde yine 100 TL lik Harcın yatırılması şartı devam ediyor. Herhangi bir Vergi Dairesi ile yapacağınız ödeme sonrasında sistem size bir kayıt imkânı tanımış oluyor.

Aynı şekilde 3 senede bir kayıt yaptırma şartı ve yurda giriş yapıldıktan sonraki 30 gün içerisinde kaydın yapılması şartı da devam eden ana unsurlar arasında.

Bu arada İnternet ile birlikte Abone Merkezleri de IMEI Kaydı İşlemi yapmaya devam edecekler. İnternet bir anlamda ek bir yol olarak kullanıcılara sunulmuş oldu.

[stextbox id=”info”]Yurtdışından Getirilen Telefonların Pasaport İle İMEİ Kaydı[/stextbox]

 

Peki, bu sistemin artıları ve eksileri nelerdir?

Artılar:

  • Cep Merkezleri tarafından alınan ücretleri engelleyecektir.
  • Her kullanıcıya İnternetten kolaylıkla kayıt imkânı sunacaktır.
  • Bayilerde dönem dönem meydana gelen yoğunluk ve zaman kaybının önüne geçilecektir.

Eksiler:

  • IMEI Giriş Hataları baş göstermeye başlayacaktır.
  • E-Devlet şifresi olmadan işlem yapılması imkânsızdır.
  • Başkasının pasaportu ile kayıt yapılırken o kişiden bilgilerin alınması daha zor olacaktır.
  • Sistemsel hatalar meydana gelebilecektir. O sebeple başvuruların son güne bırakılması sorun olabilir.

IMEI Kaydı İçin https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet adresini kullanabilirsiniz.

İnternet Üzerinden IMEI Kaydı Dönemi Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. 26 Kasım 2012, 16:34

    merhaba bırkac ay once aldıgım tel kayıtsızmıs ve kapandı .telefonculara verdım yapamadılar.yanı denemıs olması bı sorun yaratırmı.yoksa pasaportum ve dıerevraklarla aynı ekılde yapabılırmıyım.,

  2. merhaba,
    e-devlet’i kullanmak için önce bir PTT ye gitmelisiniz (her PTT vermiyor) verilen şifreyi sisteme girince değiştirmek gerek.sistemde problem olduğundan bir kaç denemeden sonra şifreniz bloke oluyor;sonra uğraş dur.burada esas düşünce neydi,bir düşünün şimdida yurtiçinde telefon satmak değil mi.daha önceleri buna benzer uygulamalar otomobiller içinde olmamışmıydı.ANLAYANA!
    Saygılarımla.

  3. 11 Kasım 2012, 01:49

    e-devlet ten yapılacak imei kayıtta; hat ve telefon sahibi, kendi şifresi ile e-devlete girip yurtdışından gelmiş bir arkadaşının pasport bilgileri ile kayıt yapamaz mı? yani burada pasaport sahibinin e-devlet şifresi olması,e-devlet kullanıyor olması şartı gerekiyor mu yani bu ne demek?

    • Pasaport Sahibinin E-Devlet kullanıyor olması gerekiyor. Sisteme giriş yapıldığı zaman TC Kimlik ve Pasaport eşlemesinin yapılması lazım. Bu sebeple Pasaport Sahibi giriş yaparak kayıt ettirebilir. Başkası girip Pasaport sahibinin üstüne işlem yapamaz. Sistem buna müsade etmiyor.