Işık Oldukça Akıllı Telefonlarınız Şarj Sorunu Yaşamayacak

Akıllı Telefon sektöründe her donanım gelişmeye devam ederken Batarya konusunda ne yazık ki somut adımlar atılamıyor. Ancak gelen yeni bir habere göre artık Akıllı Telefonlar için şarj durumu bir sorun olmaktan çıkacak.

Wysips adı verilen yeni bir teknoloji ile Akıllı Telefonlarda kullanılan dış koruma kılıfı üzerine eklenen ışık kristalleri ile telefonunuz her an şarj olacak ve bataryanız bitmekten kurtulacak.

2014 senesi itibari ile pazarda satışına başlanması beklenilen Wysips Teknolojine sahip telefon kılıfları üzerlerinde bulunan Işık Toplayıcı Kristaller sayesinde ışık bulunan her ortamda telefonu şarj edebilecekler.

İlk denmelerde elde edilen bulgulara göre 10 dakika kadar ışık altında kalan prototip ürünü telefonun batarya ömrünü 4 dakika kadar arttırmayı başardı.

Fransız üretici firma SunPartner Groups alınan bu başarılı sonuç neticesinde çalışmalarını daha da attırarak ilk prototipi geliştirmeye başladı. Ve 2014 senesine doğru da geliştirilmiş ilk örnekler satışa çıkmaya başlayacak gibi görünüyor.

Işık Oldukça Akıllı Telefonlarınız Şarj Sorunu Yaşamayacak
Işık Oldukça Akıllı Telefonlarınız Şarj Sorunu Yaşamayacak

Batarya Kılıf modellerinde kullanılan bir sisteme sahip olması beklenilen bu Şarj Kılıfları üzerlerinde bulunan %90 şeffaf yapıdaki kristaller her türlü ışık kaynağını elektrik enerjisine çevirebilecek bir yeteneğe sahipler.

Kristallerden alınan güç telefon şarj girişine uygulanarak cihazın direkt olarak şarj edilmesine imkân sağlanıyor ve bu sayede telefon hem şarj olurken hem de rahatlıkla taşınabilir hale geliyor.

Halen üzerinde çalışmaların devam ettiği bu teknoloji Akıllı Telefon Batarya Sorunu için geçici bir çözüm olarak görülebilir. Halen üzerinde çalışmaya başlanmış onlarca proje olmasına rağmen cihazlardaki batarya süreleri bir türlü istenilen seviyelere getirilemedi.

Geliştirilmekte olan Wysips isimli bu teknolojinin devamlı şarj ve deşarj olmasından dolayı telefon bataryası üzerinde de olumsuz etkileri olabilecektir. Hem şarj olan hem de kullanılan cihazların normal kullanıma göre daha hızlı ısınmaya başladığı da bir gerçek.

Bakalım üretici firma Wysips Teknolojisi ve pazara süreceği Şarj Eden Kılıf modelleri için nasıl bir koruma kalkanı geliştirecek.

 

Işık Oldukça Akıllı Telefonlarınız Şarj Sorunu Yaşamayacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir