İstanbul, Ankara ve İzmir’de Taksilere KoronaVirüs Sebebiyle Kısıtlama Geldi

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile İstanbul, Ankara ve İzmir’de taksiler KoronaVirüs sebebiyle iki günde bir servise çıkabilecek.

Yapılan açıklama ile birlikte 3 Büyük İlde hizmet veren taksiler plakalarının son rakamına göre sırayla çalışmaya çıkabilecekler. Bir gün çalışan taksiler ikinci gün ise çalışma yapamayacaklar.

Süreç 30 Mart 2020 Pazartesi günü itibari ile başlayacak ve sırayla KoronaVirüs önlemleri bitene ya da daha da sıkılaşana kadar devam edecek.

 

İstanbul’daki Taksiler Korona Virüs İçin Dezenfekte Ediliyor
İstanbul’daki Taksiler Korona Virüs İçin Dezenfekte Ediliyor

 

İçişleri Bakanlığı Genelgesi

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge de aşağıdaki düzenlemeler yer alıyor.

 

  • 30 Mart 2020 tarihi Pazartesi saat 00.01’den itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde kayıtlı ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakasının son hanesine göre sınırlamaya gidilecek.
  • Birinci gün olan 30 Mart 2020 tarihi Pazartesi saat 00.01′ den 30 Mart 2020 tarihi pazartesi saat 24.00’a kadar plakasının son rakamı tek olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek.
  • Belirtilen saatten sonra plakasının son rakamı çift olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek.
  • Belirlenen bu sistem takip eden günler için ardışık olarak devam edecek.
  • İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki illerimizde de konu Valiler tarafından değerlendirilerek ihtiyaç duyulması halinde belirtilen kapsamda kararlar alınarak uygulanabilecek.

İstanbul’daki Taksiler Korona Virüs İçin Dezenfekte Ediliyor
İstanbul’daki Taksiler Korona Virüs İçin Dezenfekte Ediliyor

 

Diğer İllerde Valiler Karar Verecek

Karar şu aşamada İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Türkiye’nin nüfus yoğunluğu en fazla olan ilinde geçerli olacak.

Diğer illerde ise Valilikler tarafından süreçle alakalı olarak bir karar verilecek. Taksi yoğunluğu fazla olan Kocaeli gibi Sakarya gibi, Adana gibi Konya gibi bazı illerde de bu tarz bir karar Valilikler tarafından alınabilir.

Nispeten daha düşük nüfus yoğunluğuna ve şehir yüzölçümüne sahip illerde ise zaten taksi ile seyahatin nadiren tercih edilmesi sebebiyle Valilikler tarafından bu yönde bir karar alınması çok ihtimal dahilinde değil gibi görünüyor.

 

İstanbul, Ankara ve İzmir’de Taksilere KoronaVirüs Sebebiyle Kısıtlama Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 31 Mayıs 2020, 19:52

    Uzmanlar koronavirüs aşısı bulunmadığı sürece önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söylemektedirler. Diğer ülkeler 2. dalgadan korkmaktadırlar ülkemize 2.dalga veya önümüzdeki kış aylarında tekrarlayacak olursa Gıda ürün tedarik zinciri bozulmayacaktır. Uzun mesafe nakliyat yapanlar havayolu ekipleri ve sağlık görevlileri gerekli önlemleri alarak bizlere güzel çözüm bulacaklardır. Şehirler arası nakliyatyapanlar sebze meyve ve diğer gıda alışverişin devam etmesi için çalışmalarına devam edecektir. Her platformda bu şekilde bilgilendirme yapılması insanlarımız için önemli olduğunuz düşünmekteyim.