Lenovo Vibe P1 Soru, Sorun, Şikayet ve Kullanıcı Yorumları

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Lenovo markasının ülkemizde de satışına başlanılan Lenovo Vibe P1 serisi ile alakalı aklınızdaki Sorulara Cevap veriyor, Kullanıcı Yorumlarını ürün hakkında araştırma yapanlarla buluşturuyoruz.

Özellikle Batarya noktasında oldukça iddialı bir şekilde Türkiye Pazarına giriş yapan Lenovo Vibe P1 serisi ile alakalı olarak aklınıza takılan soruları Yorum kısmı ile bizlere ulaştırabilirsiniz.

Gerek CepSeyir Editörleri gerekse de Vibe P1 Kullanıcıları bu noktada sizlere destek olacak, Soru ve Sorunlarınız için Çözüm Önerileri sunacaktır.

Lenovo Vibe P1 Sık Sorulan Sorular

Ürünle alakalı olarak aklınıza takılacağını düşündüğümüz bazı soruları sizler için derledik. Sizlerden gelen yeni sorularla beraber Sık Sorulan Sorular sayfasını yeniden güncelliyor olacağız.

 

Vibe P1
Vibe P1

 

Lenovo Vibe P1 Modelinin Batarya Değeri Nedir?

Üründe 5.000 mAh’lik oldukça yüksek değerlere sahip bir batarya kullanılmış durumda.

Lenovo Firmasının vermiş olduğu bilgilere göre ürünün kullanım şekline göre ortalama batarya dayanım süreleri şu şekildedir.

Bekleme Süresi (2G): 27 Gün (Max)

Bekleme Süresi (3G): 25 Gün (Max)

Bekleme Süresi (2G): 30 Gün (Max)

Konuşma Süresi (2G): 49 Saat (Max)

Konuşma Süresi (3G): 44 Saat (Max)

Konuşma Süresi (4G): 45 Saat (Max)

Verilen rakamların Uygulama olmadan verildiğini, yüklenen her uygulamanın, kullanılan sim kartın, bulunulan bölgenin, ekranın açık kalma süresinin bile Batarya Ömürleri üzerinde etkilerinin olduğunu belirtmemiz gerek.

 

 

Lenovo Vibe P1 Modeli 4.5G Desteği Sunuyor mu?

Vibe P1 serisinde hem 4G hem de 4.5G Desteği mevcuttur.

Üzerinde bulunan LTE yapısı sayesinde 150 Mbps Dowloand Hızı, 50 Mbps Upload Hızı ile kullanıcılarına 4G – 4.5G Hızının tam olarak sunabilecek bir cihazdır.

 

 

Lenovo Vibe P1 Serisinde Çift Sim Kart Mevcut mu?

Cihazda Çift Sim Kart – Dual Sim mevcuttur. İki sim kartta aynı anda aktiftir. İki sim kart girişi de Nano Sim adını verdiğimiz en ufak Sim Kart yapısındadır.

Cihazda Dual Stand By özelliği mevcuttur. Yani Bekleme Modunda iken iki sim kartta aktiftir.

Ancak cihazdaki Sim Kartlardan birisi ile görüşme yaparken diğer sim kartın aranması durumunda Meşgul Tonu değil Kapalı Tonu çalacaktır.

 

Lenovo Vibe P1 Serisinde Micro SD Kart Desteği Mevcut mudur?

Ürün üzerinde Dahili olarak 16 GB değerinde bir depolama birimi mevcuttur.

Artı olarak cihazı alan kullanıcılar 128 GB’a kadar Micro SD Kart ile cihazın depolama alanını yükseltebilirler.

Class 10 yapısına sahip bir Micro SD Kart ile kolay bir şekilde cihazınızın Depolama Alanına ek yapabilirsiniz.

 

Lenovo Vibe P1
Lenovo Vibe P1

 

Lenovo Vibe P1 Kullanıcı Yorumları

Kullanıcılardan gelen yorumlar ile siz de Lenovo P1 serisi Akıllı Telefon modelinden alıp almama konusunda bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Yalnız şunu unutmayın ki Genel olarak yorum yapanlar cihazla alakalı sorun yaşayanlardır.

Sorunsuz bir şekilde cihazlarını kullananlar genelde sayfamızda, forumlarda veya facebook sayfalarında şikayetlerini pek dile getirmezler.

 

Lenovo Vibe P1 Soru, Sorun, Şikayet ve Kullanıcı Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

572 Yorum

  1. 14 Ekim 2017, 13:52

    Lenovo Vibe P 1 den çok memnunum.Arayışiniz şarj süresi ile ilgiliyse bu telefon çok tek kelimeyle muhteşem.Marka vermek istemiyorum ama üst segment tüm markaları kullandım hepsinde şarj sorunu yaşadım en son cihazımda poeerbanki hiç çıkarmadan konuşmaya başlamıştım.Belki cihazı fotoğraf kalitesi kısa yol uygulamalarında kulaklık ses kalitesi çok tatminkar bulamayabilirsiniz. aradığınız şarj suresi ise hiç düşünmeyin derim.

  2. 5 Kasım 2017, 09:41

    Lenovo vipe P1 ön kamera hata veriyor,devreye geçmiyor.

    • İlk etapta Cihazdaki verileri yedekleyin, Google hesaplarını kaldırın ve cihaza Hard Reset işlemini uygulayın. Sorun çözülmezse eğer bu durumda servise göndermeniz gerekecektir.

  3. Kulaklık oturmuyor geri atıyor orijinal de aynı ses gelmiyor en iyi ve pahalı kulaklık da aldım aynı böyle bir saçmalık görmedim

    • Kulaklık grişini bir kontrol edin. İçine toz toprak, tüy vs. girmiş olabilir. Ondan dolayı tam oturmuyor olabilir. Temizledikten sonra sorun kalmayacaktır.

  4. Ben bu modeli p1ma 40 yeni aldım bunun son güncellemesi telefona gelecekmi birde hat proplemmi var yoksa benim hattımda sorun var bilverirseniz memnun olurum saygılarımla.

    • Güncelleme gelir mi birşey diyemiyorum ama pek geleceğini sanmıyorum.
      Farklı bir hat ile de deneme yapın dilerseniz. Anlamanın en kolay yolu budur. Aynı sorun devam ederse servise göndermeniz gerek.

  5. Vadsap arama da sorun var arama yapıyor ama karşı tarafı bir türlü ulaşılamıyor.arandigim zaman da açılmıyor.bu sorun için bana yardımcı olursanız sevinirim

  6. eyy lenova teefonla arama yaparken ekran kararıyor ve kilitleniyor daha ssonrada acılmıyor

    • Kullanmış olduğunuz ekran koruyucu kaynaklı bir durum muhtemelen. Sessörün önünü kapattığı için cihaz sıkıntı yaşıyor. Ekran koruyucuyu aldırıp yeniden denermisiniz.
      Sorun çözülmezse Verileri yedekleyin, Google hesaplarını kaldırın ve cihaza Hard Reset atın.
      Bu işlemde sorunu çözmezse sensör kaynaklı bir arıza olabilir. Servis ile görüşün.

  7. Vibe p1 de video oynatamiyorum.youtube’da video actigimda once acacak oluyor sonra video sororunu cikiyor.guncelleme yaptim,telefonu sifirladm ama yine ayni sorun devam ediyor

    • Ayarlar – Uygulama – Youtube sekmesi altından verileri ve ön belleği temizleyip deneme yapın. Düzelme olmazsa uygulama kaynaklı bir sorun olabilir. Sorun illa çözülsün derseniz servis ile görüşün.

  8. Lenovo telefonumda sağ üst köşede, şarj işaretinin yanında yıldız işareti var. Ne anlama geliyor?

  9. Lenovo p1 cihazın bataryası değiştiği halde şarj olmuyor sürekli sıfırda ? Şarj aleti de orjinal neden olabilir

    • Şimdi şöyle ki ben telefonu aldığımda da,adam şarj cihazından çıkarmış olmasına rağmen hiç yoktu şarjı yani ordaki şarj cihazında problem olduğunu sanmıyorum ben ?
      Bişey var ama ne ????

      • Sanırım yetkili serviste değişim yaptırmadınız. Çünkü normalde batarya değiştikten sonra şarj almıyorsa incelemeye devam edilirdi.Şarj girişi ile de ilgili bir sorun olabilir. Ana kart kaynaklı da bir sorun olabilir.

    • Farklı bir şarj aleti deneyin. Kablosunda yada adaptörde sorun olabilir. Batarya değişimi sonrasında şarj edilmiş olması lazım. Adaptör yada Kablo kaynaklı bir sorun vardır muhtemelen.

  10. ses karşı tarafa gitmemkle beraber şarj olmuyordu.mikrofan değiştirdim şarjda oluyor ama konuşmalarda yine se karşıya gitmiyor acil yardım

    • Kulaklık ile konuşmayı deneyince sorun çözülüyor mu? Ona bakın. Yazılımsal bir sorun olma ihtimaline karşın Verileri yedekleyin, Google hesaplarını kaldırın, Cihaza Hard Reset atın. Yazılımsal bir durum varsa düzelir. Aksi durumda Teknik Servise çıkmanız lazım.

  11. Telefonu alalı 4 ay oldu telefonumdan memnundum vibe p1 pro ama sonradan kasmaya başladı herhangi bir uygulamaya girdiğimde kasıyor telefonun arayüzünü sağ sola hareket ettirirken bile yapıyor hafızası dolu değil telefonu yorucak uygulamada yok yardımcı olursanız sevinirim

    • Muhtemelen yazılımsal bir sorun var. Varsa güncellemeleri yapınız, Verilerinizi yedekleyiniz, Google Hesaplarını kaldırınız ve Cihaza Hard Reset atınız.
      Sorun yazılımsal ise çözülecektir bu işlemler sonrasında.
      Çözülmez ise Donanımsal bir sorun olma ihtimaline karşın Teknik Servis ile görüşmenizi öneririz.

  12. Telefon kapatıp açtığımda system yanıt vermiyor bekle veya devam secenegi var cift hat aktif ama diyebilirim 15 dakika sonra hatları görüyor ne yapmaliyim ozellikle system yanit vermiyor da

    • Yazılımsal bir sorun da olma ihtimali yüksek. Varsa güncellemeleri yapınız, Verilerinizi yedekleyiniz, Google Hesaplarını kaldırınız ve Cihaza Hard Reset atınız. Sorun yazılımsal ise çözülecektir bu işlemler sonrasında.
      Çözülmez ise Donanımsal bir sorun olma ihtimaline karşın Teknik Servis ile görüşmenizi öneririz.

  13. Telefon rehberi donma yapıyor çözüm nedir acaba

    • Muhtemelen yazılımsal. Varsa telefonun güncellemeleri yapın. Sonrasında Verileri yedekleyip, Google hesaplarını kaldırıp, Hard Reset Atın. Muhtemelen sorun çözülecektir. Ama sorun devam ederse servis ile görüşün.

  14. Merhaba lenova pro v1 kullanicisiyim son 3 gündür yanda bulunan açma kapama tuşu çalışmıyor neden olabilir garanti mevcut

  15. Vibe arayuzunde tum uygulamalar ikişer tane oldu. Çift uygulama ozelligindeki sag altta bulunan sembol yok, yani cift uygulama ayarindan degil sanirim. Ne yapabilirim?

    • Ayarlara bakın. Çözüm bulamazsanız varsa telefonun güncellemeleri yapın. Sonrasında Verileri yedekleyip, Google hesaplarını kaldırıp, Hard Reset Atın. sorun çözülecektir.

  16. Grafikleri yuksek ve mobile pubg gibi uygulamalarda herhangi gibi lag ve drop giriyormu veya girermi

  17. 7 Nisan 2018, 21:37

    Lenovo Vibe p1 telefonumda parmak izi önceden çalışıyordu ama artık çalışmıyor neden olabilir?

    • yazılımsal da olabilir donanımsal da.
      İlk olarak varsa önce tüm güncellemeleri yapıp, tüm verileri yedekleyip, google hesaplarını kaldırıp, hard reset işlemini uygulayabilirsiniz.
      Bu işlemde sonuç vermezse bu durumda Servis ile görüşmeyi seçenekler arasına alabilirsiniz.

  18. Lenovo vıbe p1 kullanıyorum yazı tipini değiştirmiyorum nasıl değiştirebilirim ve telefonu dokunarak açamıyorum neden

    • Yazılımsal bir sorun veya takılma söz konusu gibi görünüyor.
      Cihazdaki verileri yedekleyip, varsa güncellemeleri yapıp, Google hesaplarını kaldırıp Hard Reset işlemi uygulayınız. Büyük ihtimalle sorun çözülecektir.

  19. lenova telefon kullanıyorum, karşı taraf arayınca bir kere çalıyor sonra meşgule düşüyor. Nasıl düzeltebilirim.

    • Yönlendirme yapmış olabilir misiniz? Yada farklı bir uygulama kurmuş. Sorun muhtemelen yazılımsal.
      İlk olarak Cihazdaki verileri yedekleyip, varsa güncellemeleri yapıp, Google hesaplarını kaldırıp Hard Reset işlemi uygulayınız.
      Düzelme olmazsa teknik işlem yapılması adına Servis ile irtibata geçmeniz gerekecek.

  20. Hafıza (SD) kartını okumuyor acaba sorun donanımsal veya yazılımsal mıdır 2 sene oldu alalı p1a42 model

    • İlk olarak hafıza kartını değiştirin. Ondan kaynaklı bir sorun olabilir.
      Sorun çözülmezse Verileri yedekleyin, Başka güncelleme varsa yapın, Google hesaplarını kaldırın, Cihaza Hard Reset atın.
      Yine de olmazsa servisle görüşmeniz lazım

  21. 16 Temmuz 2018, 20:56

    25 ay oldu alalı. ısınma hep vardı. şimdi bazen şarj oluyor , bazen olmuyor. gece jarjı en az % 50 dolu, sabahleyin % 2 oluyor. kullanılmadan boşalıyor. ilave olarak mesaj alma ve gönderme çalışmaz oldu. ekran zaten hep zor okunabilen aydınlıkta. servis yok!… niye bu telefon alınsın ki?…

    • Sorun Yazılımsal veya Donanımsal olabilir.
      Bunun için ilk olarak tüm verilerinizi yedekleyin. Varsa Güncellemeleri yapın. Google hesaplarını kaldırın ve Hard Reset atın.
      Yazılımsal bir sorun ise bu işlem sonrası düzelecektir.
      Donanımsal bir sorun varsa bu durumda süreç servis üzerinden ilerleyecektir.

  22. Sol üst köşede olay Store işareti geliyor altında kırmızı bir nokta ile ve onun yanında da bir top işareti aynı şekilde altın da kırmızı nokta var. Ne yaptıysam bir türlü geçiremedim nedenini acilen öğrenmek istiyorum canım çok sıkılıyor.