Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?
LG tarafından pazara sürülen ve Fiyat Performans noktasında beğeni kazanan LG G2 modelinin batarya süresini uzatmak için birkaç basit adım ile sizlere yardımcı olmaya çalışalım istedik.
Öncelikle Dokunmatik Ekrana ve 5 İnçlik IPS Panele sahip bir cihazdan 10 Günlük bir batarya performansı beklemek doğru olmayacaktır.
Ancak yine de 12 saati geçemeyen, 3-5 saatte şarjım bitiyor diyenler için birkaç basit öneri ile batarya sürelerini uzatmaya çalışacağız.
Telefonu Şarj Etme
Normal şartlar altında Li-On Piller için uzun soluklu bir şarj, sonrasında kullanım gibi bir durum yoktur. Ancak bataryanın açılması için bu tarz bir eylem iyi olabilir.
Bu sebeple akşam yatağa girmeden önce telefonu kapatarak şarja takmanız ve sabaha kadar şarj olmasını sağlamanız nilk adım olabilir.
Telefonu şarj ederken kapalı tutmanız gerekecektir. Bu sayede hem şarj edip hem de bataryayı tüketmediği için cihazın daha sakin bir kafa ile kendini güne hazırlaması mümkün olacaktır.
Bunu her gece yapmanıza gerek yok. Ayda 1 kez bu tarz bir dinlenme süreci batarya adına güzel bir adım olacaktır.
Wi-Fi, Bluettoth, Mobil İnternet ve Diğerleri
Öncelikle yukarıdaki ek bağlantı özelliklerinin açık olması batarya ömrünü hızla tüketecektir. Bluettoth ile bağlı bir cihaz olmasa bile, bulunduğunuz yerde Wi-Fi hattı olmasa bile, 3G Mobil İnternetle işiniz olmasa bile bu özelliklerin açık olması batarya tüketimini hızlandırır.
Bu tarz bağlantıları kullanmadığınız süreçte kapalı tutmanız batarya ömrünü fark edilir derecede arttıracaktır.
İşte batarya düşmanı bağlantı sistemleri.
- Wi-Fi
- Wi-Fi Hotspot
- Bluetooth
- 3G Mobil İnternet
- GPS – Konum Araçları
- NFC
Bu bağlantı sistemleri devamlı çevrede bağlanılacak hat ve cihazlar arayacakları için cihazınızın bataryası daha hızlı tükenecektir.
Ekran Parlaklığı Sınırları Zorlamasın
Ekran Parlaklığı arttıkça çalışan led sayısı da artmaktadır. Bu durumda batarya tüketimini arttırmaktır. Bu sebeple de devamlı Son Seviyede bir ışık ile cihazı kullananlar biraz daha bu ışık seviyesini düşürmek veya otomatik konuma almak suretiyle batarya sürelerini de uzatabilirler.
İlla Sıfır seviyesinde kullanmanız gerekmese de cihazınızı Son seviye ışıkta da kullanmanız birçok kez gereksiz bir eylem haline dönmektedir.
İşinize Yaramıyorsa Çöp Kutusu Sizin İçin
Telefona indirdiğiniz ancak belki de hiç kullanmadığınız uygulamaları hemencecik silin. Çöp kutusu bunun için icat edildi ve sizde bunu kullanın.
Arka planda unuttuğunuz ya da bir gün işiniz düşer diye tuttuğunuz her uygulama hem boşa yer kaplamakta hem de gereksiz batarya tüketimi sağlamaktadır.
Zaten kullanmıyorum ne bataryası tüketecek arkadaş deseniz bile her uygulama siz çalıştırmasanız bile arka planda bir şeyler yapmaya meyillidir. Ve eğer uygulama Stabil değilse bu sırada Batarya kullanımında, SMS ve İnternet kullanımında size sorunlar bile yaşatabilir.
O sebeple kullanılmayan uygulamaların silinmesi hem daha rahat çalışan bir cihaza sahip olmanıza, kullanılan Ram değerinin azalması sonucu da işlemci ve ram değerlerinin aşırı güç tüketmesinin önüne geçilmesine yardımcı olunacaktır. Batarya sürelerinde artış olacaktır.
Bunların dışında Film izlemek, Oyun Oynamak, Müzik Dinlemek, Fotoğraf Çekmek gibi eylemlerde batarya süresine etki etmektedir.
Kullandığınız Operatör ve Sim Kartın yaşı, Bulunduğunuz bölgede hattın ne kadar iyi çekip çekmediği, Telefonda bulunan Uygulama Sayısı, Kullandığınız Micro SD Kartının Hızı (G2’de olmasa bile diğer cihazlarda önemli bir etken) hatta kullandığınız kılıfın yapısı ile batarya süresine etki edecektir.
Bu sebeple yan komşunuzun telefonu 3 gün şarj etmeden beklerken sizin ki yarım günde tükenebilir. Kullanım alışkanlıkları ve cihazınızı nereye kadar zorladığınız bu noktada oldukça önemli bir etkendir.