LG G3 Kore’de Samsung Galaxy S5’i 3’e Katladı

LG G3 modeli tanıtıldıktan sonra ilk olarak Güney Kore’de satışa sunuldu ve ilk satışlara göre Samsung Galaxy S5 satışlarını bölgesel bazda üçe katladı.

Güney Kore kaynaklarına göre geçtiğimiz hafta tanıtımı yapılan ve satışa sunulan LG G3 serisi lansman sonrası satışlarda günlük 25.000 – 30.000 arasında LG G3 modeli satmayı başarmış durumda.

Geçtiğimiz sene Lansman sonrasında yine ilk satışları Kore’de yapan firma LG G2 serisinde günlük olarak 10.000 – 15.000 seviyesinde kalmıştı. Bu noktada da LG G3 satışları bir önceki amiral gemisini ikiye katlamış durumda.

En büyük rakip olan ve aynı ülkenin firması olan Samsung firmasının 2014 Amiral Gemisi ise ne yazık ki tükenmişleri oynamaya başlamış durumda.

LG G3 Kore’de Samsung Galaxy S5’i 3’e Katladı
LG G3 Kore’de Samsung Galaxy S5’i 3’e Katladı

Samsung Galaxy S5 modeli pazara ilk sürüldüğü hafta Güney Kore pazarında günlük ortalama 7.000 – 8.000 adetlik bir ortalama yakalayabilmişti.

 

LG ve Samsung Arasındaki Rekabet Yavaş Yavaş Büyüyor

Samsung firmasının durmadan yeni modeller üretmesine karşın LG firmasının G serisine senede bir model üretmesi tüketicilerin LG serisine biraz daha önem vermeye başladığının da bir göstergesi olarak ele alınabilir bu rakamlar.

Bunun yanında LG G3 modelinin sunduğu Quad HD Ekran ve Lazes Oto Fokus Sistemleri de kullanıcıların ilgisini çekmeye başlamış durumda.

Halen LG G2 serisinin çok iyi satıldığı Türkiye pazarına ise Haziran ayında girecek olan LG G3 modeli bakalım nasıl bir satış rakamına erişebilecek.

LG G3 Kore’de Samsung Galaxy S5’i 3’e Katladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir