Meizu mCharge Teknolojisi İle 10 Dakika’da %60 Doluma Ulaşılıyor

Akıllı Telefon ve Tabletler için Meizu firması tarafından geliştirilen Meizu mCharge Teknolojisi sayesinde cihazlar 10 dakika gibi bir sürede %60 oranında batarya doluluğuna ulaşabilecek.

Mobil Dünya Kongresi (MWC 2017) kapsamında duyurusu yapılan Yeni Nesil Şarj Teknolojisi ile 11 Volt – 5 Amper çıkış ile 55 Watt seviyesinde bir güç aktarımı mümkün kılınmış durumda.

Bu sayede mCharger Teknolojisini kullanan bir cihazı 10 dakikalık bir sürede %60 seviyesine kadar şarj edebilmeniz mümkün kılınmış durumda. %100’lük şarj oranına ise ortalama 20 dakika içinde çıkabiliyor.

 

Meizu mCharge Teknolojisi İle 10 Dakika’da %60 Doluma Ulaşılıyor

 

Rakiplerine Fark Atmış Durumda

Pazarda birçok firma Batarya Dolum Süreleri üzerine çeşitli geliştirme süreçlerine dahil olmuş durumdalar.

Motorola’nın Turbo Şarj ve Oppo’nun Vooc teknolojisi maksimum 25 Watt’a kadar güç çıkışı ile cihazları şarj ederken diğer markalarda rakamlar biraz daha aşağı inebiliyor.

Bu sebeple de şuan duyurulan teknolojiler arasında Meizu mCharge Teknolojisi en fazla güç çıkışı verebilen ve buna bağlı olarak cihazları daha hızlı şarj edebilen tek ürün.

 

Meizu mCharge Teknolojisi

 

Şarj ve Data Kablolarında da İyileştirme Yapıldı

Şarj Adaptör Teknolojisi ile alakalı adımlar atan Meizu firması bu süreçte Şarj ve Data Kablolarını da değiştirmiş durumda.

Yenilenen USB Kabloları 20 Volt / 8 Amper çıkış seviyesine kadar dayanabilen özel bir yapıda pazara sürülecek.

Bu sayede cihaz üzerinden verilen 11 Volt – 5 Amper çıkışın dışında da daha güçlü akım ve gerilim değerleri karşısında sıkıntı yaşamayacak.

Meizu tarafından yapılan açıklamada mCharge Teknolojisi kullanarak şarj edilen bir pilin, 800 şarj döngüsünden sonra yüzde 80 verimlilik ile çalışmaya devam edebildiğini ve şarj işlemi sırasında pilin maksimum 39 derece sıcaklığa ulaştığı belirtilmiş durumda.

 

Meizu mCharge Teknolojisi İle 10 Dakika’da Doluma Ulaşılıyor

 

Yüksek Çıkış Güçleri Güvenlik Zafiyeti Oluşturabilir

Yüksek Gerilim Çıkışlı Adaptörler sayesinde cihazların çok daha hızlı şarj olması mümkün. Ancak bu noktada özellikle İşlemci ve Batarya noktasında birçok soru işareti ortaya çıkıyor.

Daha önce Google tarafından bu tarz Yüksek Hızlı Şarj Süreçlerine karşı bir çalışma, Uluslararası evden eve nakliyat başlatılabileceği firma tarafından açıklanmıştı.

Özellikle Güvenlik konusunda bazı sıkıntıların baş gösterebileceği bu denli yüksek Akım ve Gerilim değerleri ilerleyen dönemlerde nasıl bir önlem alınarak pazara sürülecekler zaman gösterecek.

Meizu mCharge Teknolojisi İle 10 Dakika’da %60 Doluma Ulaşılıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir