Metro Kargo İflas Aşamasında, Yüzlerce Çalışan Maaşlarını Alamadı

Metro Holding tarafından yaklaşık olarak 9 yıl önce kurulan ve ülkemizdeki taşımacılık sektöründe önemli bir yere sahip olan Metro Holding uzunca süredir yaşadığı zor günlerin ardından iflas etme noktasına geldi.

Kurulduktan sonra birçok kes Hisse Devri ve Satışları ile karşılaşan ve son dönemde ciddi bir yönetim zafiyeti gösteren firmada alınan bilgilere göre birkaç aydır maaş alamayan personeller var ve artık iş son aşamaya gelmiş durumda.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren şubelerinde toplamda 600 den fazla personelin çalıştığı Metro Kargo için birçok alacaklı olayı mahkeme aşamasına taşımız durumda. Bu sebeple de zaten ciddi bir mali sorun yaşayan firma iyice kilitlenmiş durumda.

 

Birçok Personel İşten Ayrıldı, Firmaya Dava Açtı

Uzun süredir paralarını alamayan personellerin bir kısmı şirketten ayrılarak kalan maaşları için dava açma yoluna giderken bazı personeller ise birkaç aydır maaş alamamış olsalar da son aşamaya kadar ümitlerini sürdürmüş durumdalar.

Konuyla alakalı olarak Metro Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yıldırım tarafından yapılan açıklama ise personellerin gönüllerine azda olsa bir rahatlama vermiş durumda.

Daha önce birçok hissesinin satıldığı konusuna vurgu yapan Yıldırım şuan firmanın kendilerinde olmadığını, sadece isim noktasında halen Metro Kargo ismi ile anıldığını belirtti.

Firmanın şu aşamada tüm varlıkları ile Ercan Kargo AŞ. İsimli firmada olduğu, yarın bu firma ile yapılacak olan görüşmeler sonucunda firmanın elinde bulunan 103 aracın satışı ve Metro Kargoya ödenecek alacakların toplanması ile Personel Maaşlarının ve Alacaklı Olanların ödemelerinin yapılması konusunda bir çalışma başlatılacak.

Metro Kargo İflas Aşamasında, Yüzlerce Çalışan Maaşlarını Alamadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir