Microsoft’un yeni teknolojisi hırsızlara engel olacak

Microsoft şirketinin yeni bulduğu teknoloji sayesinde günümüzün en çok hırsızlığa uğrayan ürünlerinden biri olan notebook hırsızlığı son bulabilir. Hırsızlar artık iki kez düşünmeli.

Bu teknoloji nasıl işliyor?

 

Yeni yapılan patent başvurusunun içeriğine bakacak olursak Microsoft şirketi, uzaktan notebookları kitleme ve format atabilme özelliklerinin patentini alıyor gibi duruyor.

Elbette buna benzer güvenlik teknolojileri yeni çıkmış akıllı telefonlarda bulunuyor, fakat MS Power User’ın yakaladığı patent başvurusuna bakarsak Microsoft şirketi bu özelliği kendi elinden tekrar gözden geçirerek; dizüstü bilgisayarların ya da daha spesifik olmak gerekirse sürekli etkileşimde bulunan Qualcomm Snapdragon çipleri ile donatılmış notebookları korumayı planlıyor gibi duruyor.

Snapdragon çipleriyle donatılmış SoC teknolojisini kullandığı için LTE mobil veri ile etkileşim halindeler bu yüzden sürekli etkileşimde bulunan ismi buradan geliyor. Cihaz bu teknoloji sayesinde ne kadar uzakta olursa olsun konumundan bağımsız bir şekilde, uzaktan gelen bir sinyalle etkisiz hale getirebiliyor, tabii ki bu hale teori şeklinde pratiğe dökülmedi.

Bu teknolojinin en önemli özelliği ise bizce, uzaktan yollanan kapatma sinyalleri cihazın sim kartı çıkarılmış olsa bile ya da hücresel şebeke ile bağı kesilmiş olsa bile işe yarıyor. Bu durum hırsızları korkutacak gibi gözüküyor çünkü hırsızlar artık sadece bağlantıyı keserek cihazın kilitlenip ya da format atılmasını engelleyemeyecek.

Bu özelliklerinin yanında aynı zamanda sürekli izlenebilen bir cihaz anlamına geliyor. Ve sistemin yazılımı keşfedilip bir açık bulunup girilirse hackerlar uzaktan bütün bilgisayarları kilitleyip formatlayabilir. Ama bunun hala bir patent başvurusu olduğunu belki de hiç kullanıcıların karşısına çıkmayacak bir teknoloji olduğunu tekrardan söylememiz gerekiyor.

Microsoft’un yeni teknolojisi hırsızlara engel olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir