Bazı ülkelerde müfredata girmeyi başaran Kodlama – Programlama dersleri yapılan açıklamalara göre yakın dönemde Türk Milli Eğitim Sistemi içindeki yerini almayı başaracak.
Sanayi Bakanlığı tarafından kullanılan Twitter hesabı üzerinden atılan bir mesaj ile konuyla alakalı olarak ilk bilgi kamuoyuna sunulmuş oldu.
Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK tarafından da yapılan açıklamaya paralel olarak yapılan bu açıklama sonrasında artık her şey Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni müfredatın hazırlanmasına bağlı.
Bakan IŞIK: Milli Eğitim Bakanlığımızla yapacağımız çalışma ile Kodlama dersini Ortaokul ve Liselerde Müfredeta alacağız.
— Sanayi Bakanlığı (@TCSanayi) 17 Ocak 2016
Doğru Bir Yapılandırma İle Yazılımda Söz Sahibi Olabiliriz
“Milli Eğitim Bakanlığımızla yapacağımız çalışma ile Kodlama dersini Ortaokul ve Liselerde Müfredata alacağız.” şeklinde peş peşe yapılan açıklamalardan sonra şuan merakla MEB tarafından atılacak adımlar bekleniyor.
Ancak Doğru Bir Yapılanma ve İşini Bilen Öğretmenler ile genç nüfusun daha genç yaşta Kodlama – Yazılım ile uğraşması ilerleyen yıllarda ülkemizdeki Yazılım Sektörü için büyük bir adım olacaktır.
Sadece Tüketen değil aynı zamanda Üreten bir neslin ortaya çıkması ile zaman içerisinde gerek Mobil gerekse Masaüstü Uygulama sektöründe gençler çok daha aktif bir şekilde söz sahibi olabileceklerdir.
Hali hazırda Avustralya’da ilköğretim müfredatında yer alan programlama, Türkiye’de ortaokul ve liselerde müfredata eklenecek.
Kodlama – Yazılım Dersleri Bir İhtiyaçtı
Eskiden saatlerce bilgisayar başında oturan ve çeşitli oyunlarla zaman öldüren gençlerin doğru adımlar ile direkt üretmeye başlaması çok daha kolay olacaktır.
Bir oyunu oynamak yerine o oyuna benzer bir oyunu ortaya çıkarmak gençlerin üretme adına daha istekli olmasını sağlayacak, yapılan yazılımlar belli bir standarttın üstünde olacağı için de geliştirilmesi ve ilerlemesi kolay olacaktır.
Ancak bu işlerin sorunsuz ve düzenli yürüyebilmesi için müfredata giren Kodlama – Programlama dersi için işini severek yapabilen Öğretmen veya Eğitmenlerin istihdam edilmesi gerekiyor.
Bu noktada da ilerleyen süreçte MEB tarafından bu alanda çok sayıda Öğretmen Alımı yapılacaktır diye düşünüyoruz.
Bakalım Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından atılan bu bilgi tiwiti sonrasında nasıl bir süreç içerisinde çalışmalarını tamamlayacak, 2016/2017 Eğitim ve Öğretim Yılı için bu dersleri sisteme ekleyebilecek mi?
Onu da zaman gösterecek.
Selam bende zte bladev7aldim ve bende guncellemede ayrica sebekede cekmiyor hic biryerde yok ayrica cik isinma var haddinden fazla donmada oluyor tus takimi basmiyir bunun nedenini ve servisede ulasamiyoruz hicbir sekilde bilgilendirirsenz gmailden sevinirim
Sorunun yazılımsal olma ihtimali yüksek.
Önce tüm verilerinizi yedekleyin. Varsa Güncellemeleri yapın. Google hesaplarını kaldırın ve Hard Reset atın.
Sorun eğer çözülmez ise bu durumda Teknik Servis ile görüşmeniz gerekecek.
CasperVA M1 telefonla konuşurken kaydettim nasıl dinlerim
Dosyalarım kısmına bakınız. Yada ses kaydetme programının klasörüne.
Merhaba casper VIA m1 ekranı tam kapatan ekran koruyucu bulamadım nerden temin edebilirim.
Servislerine – Satış Noktalarına veya telefonculara bakın.
N11 – Hepsiburada gibi sitelere de göz atabilirsiniz.