Mobilde Zarar Eden HTC Akıllı Saat Sektörüne Giriyor

HTC One serisi ile bir miktar toparlanma yaşasa da zarar etmekten bir türlü kurtulamayan HTC firmasının hedefinde ise Akıllı Saat sektörü var.

Samsung, Sony, LG, Apple, Nokia gibi firmaların sektörde artık bir Akıllı Saat Üreticisi konumuna gelmeye başlaması üzerine harekete geçen HTC ekibinin 2 adet Akıllı Saat Modeli üzerinde çalışma yaptığı gelen haberler arasında.

Geçtiğimiz hafta Financial Times’a bir röportaj veren HTC yöneticisi Cher Wang ve CEO Peter Chou tarafından Akıllı Saat Sektörüne ilişkin yapılan açıklamalar firmanın aslında bu sektörde de olacağının bir kanıtı niteliğinde idi.

Mobilde Zarar Eden HTC Akıllı Saat Sektörüne Giriyor
Mobilde Zarar Eden HTC Akıllı Saat Sektörüne Giriyor

 

Android İşletim Sistemi ve Kameralı Akıllı Saatler

 

HTC tarafından pazara sürülecek olan Akıllı Saat Modellerinin Android İşletim Sistemi ile çalışması, HTC One, HTC ButterFly, HTC One Mini gibi son dönemde pazara sürülen modeller ile uyumlu olması bekleniyor.

Kamera desteği ile gelecek olan HTC Akıllı Saat Modellerini 2014 senesinin ilk çeyreğinde Android 4.4 Kit Kat İşletim Sistemi ile birlikte açıklanması bekleniyor. Bu arada bir de Akıllı Telefon Modeli pazara sürecek olan HTC firmasının bu ikiliyi bir arada pazara sürmesi pek de şaşırtıcı olmayacaktır.

 

Her Telefon Üreticisini Bir Akıllı Saati Olacak

 

Gelen bu bilgiler ışığında her Telefon Üreticisi firmanın Akıllı Saat sektöründe en azından bir modelle bulunacağı gerçeğine ulaşabiliriz. Şu aşamaya kadar pazarda zaten ağırlıklı olarak satış yapan firmaların Akıllı Saat modellerini duyurduklarını veya duyurmaya hazırladıklarını biliyoruz.

Bu kapsamda birkaç ay içerisinde ZTE, Huawei, Oppo gibi firmaların da Akıllı Saat modelleri ile pazarda kendilerine bir yer açmaları pek de şaşırtıcı olmayacaktır.

 

Her Modele Uyumlu Akıllı Saat Modelleri

 

Direkt telefon üreticileri tarafından da değil de 3. Parti ürünler üreten firmalar tarafından üretilmesi muhtemel olan Akıllı Saat Modellerinin ise her telefonda kullanılabilir olması bekleniyor.

Android 4.3 Jelly Bean İşletim Sistemi ile gelen Bluetooth Smart Teknolojisinin ek düzenlemeler ile alt modellere de eklenebilir hale gelmesi bu noktada Akıllı Saat Satışı için de önemli bir adım olacaktır.

Mobilde Zarar Eden HTC Akıllı Saat Sektörüne Giriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir