Netflix Koronavirüs Sebebiyle Türkiye’de Yayın Kalitesini Düşürdü

Netflix, Koronavirüs sonrasında yaşanan yoğunluğu kaldıramayınca abonelerinde sunduğu yayın kalitesini düşürmeye başladı.

#EvdeKal etiketi ile insanların Koronavirüsten korunmak amacıyla evlerine kapanmaları özellikle internet kullanımını ciddi anlamda yoğun bir hale getirdi.

Sinemaların ve sosyal alanların kapanması da öncelikli olarak Netflix sonrasında ise Youtube ve PuhuTV gibi video araçlarına olan ilgiyi anında katladı.

Gelen analizlere göre Netflix Türkiye’deki en yüksek izlenme rakamlarına ulaşmış durumda ve izlenmeler katlanarak büyümeye devam ediyor.

 

Yayın Kalitesi %25 Oranında Düşürüldü

İnternet Servis Sağlayıcıları bu süreçte internet bağlantılarında ciddi altyapı sorunları yaşamaya başlamış durumda.

Artan internet kullanımlarının altından kalkmakta zorlanan Servis Sağlayıcılar için Netflix geçtiğimiz günlerde Avrupa’daki yayınlarında %25 oranında bir kalite düşürülmesi yapıldığını açıklamıştı.

Yapılan yeni açıklama ile Türkiye’de Netflix kullanıcılarına sunulan yayın kalitesinde %25 oranında bir kayıp yaşanacak. Yapılan düzenleme ile video bitrade kalitesinde düşüş yaşanıyor ve video kalitesinin SD’den HD’ye geçiş hızında yavaşlama gözlemleniyor.

 

Netflix Resmi Olarak %25’lik Kalite Kaybını Açıkladı

Netflix İçerik İletiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ken Florance, yaşanılan küresel krize bağlı olarak, sundukları hizmet kalitesini koruyarak telekomünikasyon ağlarındaki Netflix trafiğini yüzde 25 oranında azaltacak bir yöntem geliştirdiklerini ifade etti.

Ken Florance, şunları kaydetti:

“Trafikteki bu azalmaya rağmen üyelerimiz tercih ettikleri plan kapsamında yer alan Ultra Yüksek Çözünürlük (UHD), Yüksek Çözünürlük (HD) veya Standart Çözünürlük (SD) seçeneklerinden faydalanmaya devam edebilecek.

Türkiye’de önümüzdeki 30 gün boyunca uygulanacak bu yöntemin telekomünikasyon ağları üzerinde önemli bir rahatlama sağlayacağına inanıyorum.”

Netflix Koronavirüs Sebebiyle Türkiye’de Yayın Kalitesini Düşürdü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir