Nexus 4 İçin Android 5,1 Yayınlandı

Nexus 4 İçin Android 5,1 Yayınlandı

Yeni android sürümlerini duyuran Google, bununla beraber kendi telefonu olan nexus için öncelikli olarak android lollipop güncellemesini yayınladı ve telefonlarını güncellemeyen kullanıcılarını uyardı. Güncellemenin ana hatları performans, iyileştirme ve verimlilik olarak görülmekte ve ayrıca birkaç yenilikte bu güncellemeye eklendi. Başarılı güvenlik özellikleri ile de dikkati çeken güncellemenin detayları ise şöyle.

Android 5,1 Lollipop ile neler geliyor?

Açıklamalara göre Android 5.1 Lollipop ile birlikte, Android 5.0 Lollipop’ta olmayan gerçek sessiz mod geldi. RAM yönetimi hatası düzeltildi ve geliştirmeler yapıldı. Ani uygulama kapanması sorunu çözüldü. Pil yönetimi geliştirildi. Wifi ile aşırı güç tüketimi sorunu giderildi. Kablosuz bağlantı sorunu giderildi. Ok Google sorunları giderildi. Bildirimlerdeki sorunlar giderildi. Materyal tasarım renkleri güncellendi. Resmi çift SIM kart desteği geldi. HD ses kalitesinde aramalar yapabilme ve aygıt koruması özellikleri geldi. Buna göre Android 5,1 Lollipop ile birlikte Android 5,0 Lollipop’ta yaşanan sorunlar ortadan kalkacak, taşıyıcı desteklediği takdirde HD ses kalitesinde aramalar yapılabilecek,şifrelenen verilen Google hesaplarında korunacak ve resmi çift SIM kart desteği kullanılabilir olacak.

Yani resmi Çift SIM kart desteğinin gelmesiyle birlikte, önümüzdeki dönemde çift SIM kartlı Nexus modelleri de görebilecekmişiz gibi görünüyor. İlk etapta Endonezya’dan başlanarak Nexus modelleri için yayınlanan güncelleme, muhtemelen önümüzdeki haftalarda ülkemizdeki Nexus kullanıcılarına ulaşacak. Bakalım kullanıcılar Android 5,1 Lollipop’u beğenecek mi? Yoksa yeni sürümleri birlikte yeni hatalarla mı karşılaşacağız?

 

Tabi her geçen gün Google çalışmalarını bir üst seviyeye taşıyarak devam ediyor. Yeni geliştirilecek güncellemenin çalışmaları şuan devam ediyor. Yeni verilen güncellemenin problemleri doğrultusunda yeni bir güncelleme daha çıkaracağını duyuran Google bu yeni güncellemeye de isim olarak herhalde android 5.1.x lollipop diye bir isimle sunar. Aslında beklenen bu yeni güncelleme yine kendi telefonu için olacağa benziyor.

Kaynak : http://shiftdelete.net/android-51-resmi-olarak-duyuruldu-58975 adresinden alınmıştır.

Nexus 4 İçin Android 5,1 Yayınlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir