Nexus 4 Kullanıcıları Bu Özellikten Yoksun

En güçlü akıllı telefon sloganıyla tanıtılan LG Optimus G, LG & Google Nexus 4 adıyla Google tarafından piyasaya sürüldü. Qualcomm APQ8064 sistemi özelliğine sahip olan cihaz farklı bir tasarımla kullanıcılarıyla buluştu.

8GB/16GB hafıza seçenekleri ve yükseltilemeyen depolama kapasitesi Nexus 4 akıllı telefonu, uygun bir fiyat ile kullanıcılarıyla buluşurken, beklendiğinin de ötesinde bir ilgiyle karşılaştı ve kısa sürede tükendi.

Google‘ın Nexus 4 yardım sayfalarındaki bir ayrıntıya göre Nexus 4 modelinde On the Go olarak adlandırılan cihaza USB üzerinden harici bellek, fare, klavye, oyun kumandası gibi çevre birimlerin uyumlu adaptör ile bağlanmasını sağlayan bu teknoloji; USB OTG desteği olarak bilindiği yönünde şikâyetler mevcut.

LG Nexus 4 Modeli Kapış Kapış Gidiyor
LG Nexus 4 Modeli Kapış Kapış Gidiyor

Normalde Bluetooth üzerinden çevre birimleri standart olarak bağlanırken, USB tarafının kullanıma kapatılması kullanıcıya bellek artırımı konusunda harici de olsa izin verilmemesine neden oluyor.

Daha açık bir şekilde anlatmak gerekirse 8GB bellek yetersiz gelen kullanıcılar 16GB kapasiteli olan versiyonu almak zorunda kalacaklar. Bu tür satışlarda normal olan ürünü en düşük hafızalı model maliyetine satmaktır. Hafızası yüksek diğer modellerden ise kar payı haricinde ücret alınmaz.

OTG desteğinin olmaması ise ürün açısından büyük bir eksiklik. Zira ofis işlemlerini yapanların ihtiyaç duydukları en temel özelliklerden biri de bu. Cihaza OTG desteğinin donanımsal olarak verilmemesi, yazılım müdahalesi ile bir sonuç alınamayacağının göstergesidir.

Nexus 4 Kullanıcıları Bu Özellikten Yoksun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 4 Aralık 2013, 13:44

    150 kişiye Nexus 10 kazandıran kampanya bugün başladı: