Nexus Yazılımına Sahip Samsung Galaxy S4 Modeli Duyuruldu

Samsung tarafından 1 ay önce tanıtımı yapılan ve Türkiye pazarında da satışına başlanılan Samsung Galaxy S4 için Nexus Ara Yüzüne sahip bir serinin tanıtımı yapıldı.

Google I/Q 2013 Etkinlikleri sırasında Samsung Galaxy S4 modelinin Nexus Yazılımlı modelini duyuran Google ve Samsung yetkilileri bir anlamda Samsung Galaxy S4 modelini almayı planlayanlar için ek bir seçenek daha hazırlamış oldular.

Samsung tarafından özelleştirilerek kendi ekranı ve uygulamaları ile pazara sunulan Android İşletim Sistemi yerine Google tarafından Nexus modellerinde kullanılan ve bir anlamda Saf Android İşletim Sistemi olarak düşünülen yazılımın kullanılacağı Galaxy S4 modeli SnapDragon 600 İşlemci ailesi ile pazara çıkacak.

Nexus Yazılımına Sahip Samsung Galaxy S4 Modeli Duyuruldu
Nexus Yazılımına Sahip Samsung Galaxy S4 Modeli Duyuruldu

Türkiye pazarına Exynos 5 Octa İşlemci Ailesi ile çıkan Galaxy S4 modelinin Nexus Arayüzü ile pazara sunulacak olan modelinde 1.9 GHz lik SnapDragon 600 işlemci ailesi kullanılacak. Android 4.2.2 ile pazara çıkacak olan Nexus Galaxy S4 modeli ilk güncellemeleri alan modeller arasında da kendisine yer bulmuş olacak.

16 GB’lık seri üzerinden çıkarılacak olan Galaxy Nexus S4 modeli ile 4G LTE Desteği ve yazılım geliştiriciler için Kilitsiz Bootloader yapısı da sunulacak.

649 Dolar etiket fiyatı ile pazara çıkacak olan Galaxy Nexus S4 modelinin Türkiye pazarında satışa çıkıp çıkmayacağı ise şimdilik pek belli değil. Ama Samsung firmasının bu seriyi kafaları karıştırmadan Türkiye pazarına sunması  gerekecek gibi görünüyor.

 

 

Nexus Yazılımına Sahip Samsung Galaxy S4 Modeli Duyuruldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. android alacaksan google’ın kendi cihazlarına ait olanlardan alacaksın örnek verecek olursak ilk çıkan nexus one android 2.1 ile başladığı versiyon serüvenini android 4 ile bitirdi gerisini siz düşünün diğer markalar bir versiyon anca güncelleme çıkartıyor

    Cevapla