Nokia 6’nın aldığı güncelleme bir ilk oldu!

Nokia 6 modeli için güvenlik güncelleştirmelerini içeren yeni bir güncelleme yayınlandı ve bu güncelleme bir ilke imza attı!

 

Nokia 6, Finlandiya merkezli olan HMD Global şirketi tarafından satışa sunulmuştu ve çok daha iyi kullanıcı deneyimi sağlayabilmek için yeni güncellemeler almaya devam etmekte.

Kullanıcılar Nokia 6 modeline büyük bir ilgi gösterdiği için çok kısa bir sürede stokları tükenmişti. Bu akıllı cihaza geçtiğimiz aylar içerisinde Android 7.1.1 sürümü gelmişti ve bugün ise yeni bir güncelleme daha geldi.

Peki bu güncelleme ne sağlıyor ve neden bir ilke imza attı?

 

Model numarası TA-1003 olan Nokia 6 akıllı telefonu için, ilk önce Tayvan’da yayınlanmasına başlanılan 150 mb boyutundaki güncelleme, Temmuz ayındaki güvenlik yamalarını cihaza eklenmesini sağlıyor.  HMD şirketi, Nokia modelleri için aylık güvenlik güncelleştirmeleri yayınlayacağına dair kullanıcılarına söz vermişti ve bu sözün tutulduğunu görmek bir çok kullanıcısını mutlu etti.

Bu olayın şaşırtıcı ve ilk olan kısmı ise, Google şirketinin henüz Temmuz ayı için güvenlik bülteni bile paylaşmamış olması. Temmuz ayı için hazırlanmış olan güvenlik yamaları henüz Google Piksel serisi için bile paylaşılmamışken, Nokia 6’nın bu güncellemeyi alan ilk telefon olması bir çok insanı şaşırttı.

 

 

Nokia 6’nın aldığı güncelleme bir ilk oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir