Nokia Lumia Serisinde Canon Lens Ailesi Tercih Edilecek

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Microsoft ve Canon arasında yapılan Patent Anlaşması neticesinde yaz döneminde Canon Lensli Nokia Lumia modelleri pazara çıkabilir.

Geçtiğimiz aylarda Microsoft firmasına satışı yapılan ve sonrasındaki süreçte Yeniden Doğum sürecine giren Nokia Lumia serisi için karşılıklı anlaşmalara devam ediliyor.

Pazarda daha etkin bir rol almak ve özellikle üzerine çok düşülmeye başlanılan Kamera Özelliklerinde ön planda olmak isteyen Microsoft firması da sektördeki oyuncular ile çıkar ilişkisi içerisine girmeye başladı bile.

Nokia Lumia Serisinde Canon Lens Ailesi
Nokia Lumia Serisinde Canon Lens Ailesi

Canon ve Microsoft Ortak Hareket Edecek

Gün geçtikçe hem daha Stabil hale gelen hem de Uygulama Sayısını arttıran Windows Mobile 8 İşletim Sistemi ile birlikte Akıllı Telefon serisini de güçlendirmek isteyen Microsoft cephesi oldukça önemli bir birliktelik için Canon’la anlaştı.

Çok detaylı bir anlaşma bilgisi verilmese de bu sene ve bundan sonraki süreçte pazara çıkacak olan Nokia Lumia serisinde Canon Lensleri görebileceğiz gibi görünüyor.

41 MP Akıllı Telefonlarda Milat Oldu

Daha önce 41 MP değerinde Kamera Çözünürlüğüne sahip Akıllı Telefon ile pazara çıkan ve Kamera konusunda pazarı hareketlendiren Nokia firmasının özellikle Samsung Galaxy K Zoom serisine bir rakip üretmesi bekleniyor.

Kamera noktasında işi daha sıkı tutacağı artık kesinleşen firmanın Canon ile nasıl bir ortaklık içerisinde hareket edeceği ise merakla bekleniyor.

Nokia Lumia Serisinde Canon Lens Kullanacak
Nokia Lumia Serisinde Canon Lens Kullanacak

Carl Zeiss Biraz Daha Az Kullanılacak

Şuan Nokia firması ürünlerinde Carl Zeiss firması tarafından üretilen lensleri kullanıyor. Bu anlaşma sonrasında firmanın daha az Carl Zeiss Lens alıp modellerinde kullanması bekleniyor.

Bu noktada bundan sonra Canon markasına sahip Akıllı Telefon Lensleri daha fazla pazarda kullanımda olacak ve Nokia’nın tüm modellerinde Canon yazısı olacak gibi görünüyor.

 

Canon’dan Akıllı Fotoğraf Makinası Adımı Gelebilir

Samsung kanadı tarafından Android İşletim Sistemi kullanılarak hazırlanan Akıllı Fotoğraf Makinası modellerine Canon firmasının da Windows Phone 8.1 İşletim Sistemi kullanan bir modelle rakip olması da aslında bu anlaşma sonucunda beklenebilir bir durum haline geldi.

Özellikle pazarın bu denli haraketli olduğu ve Samsung firmasının Android ile her pazarda kendisine yer açmaya başladığı düşünülürse Canon Akıllı Fotoğraf Makinası modelleri pek de şaşırtıcı bir adım olmayacaktır.

 

Nokia Lumia Serisinde Canon Lens Ailesi Tercih Edilecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir