Son dönemde sıkıntılı günler geçiren ancak Windows Phone 8 ile yeniden bir çıkış içerisine giren Nokia firması ilk etapta Akıllı Telefon modellerinin yanında bir de Tablet PC modeli üzerinde çalışmalara başladı.
Pazardaki önemli rakipleri arasında yer alan Samsung, Apple, HTC ve Sony gibi markaların Akıllı Telefon ve Tablet PC sektöründe hızlı bir yükseliş içerisinde olmaları ve Samsung ile Apple markalarının Tablet PC sektöründen oldukça büyük bir gelir elde ediyor olması Nokia için de Tablet PC sektörünün önünü açmış oluyor.
Windows Phone 8 desteği ile birlikte rüzgârı da arkasına alan Nokia firmasının 7 veya 9 inçlik bir Tablet PC modeli üretmesine, gelecek olan geri dönüşe göre de sektörde önemli bir oyuncu olmak için çalışmalara başlayacağı bilgileri pazara sızmaya başladı.
Nokia Lumia serisi Akıllı Telefon modellerinden sonra LumiaTab modellerini de yakın dönemde pazarda görürsek aslında şaşırmamamız gerekecek gibi görünüyor. Çünkü artık Mobil Pazar biraz daha Akıllı Telefon & Tablet PC arasında gidip gelen bir yer haline gelmeye başladı.