Note 7 Mağdurlarının Beklediği Note 8 Değişim Kampanyası Hayal Oldu

Samsung Galaxy Note 7 mağdurlarının Samsung Galaxy Note 8 modelinin pazara çıkması ile girdikleri Değişim veya İndirim Kampanyası Beklentileri hayal oldu.

Aldığımız bilgilere göre Samsung Türkiye’nin ilk etapta Samsung Galaxy Note 7 modelini satın alan ve bu süreç sonunda cihazlarını iade ederek Samsung Galaxy S7 – S7 Edge alan veyahut Para İadesi talep eden müşterilere ek bir kampanya yapmayacak.

Verilen bilgilere göre Samsung cephesinin kullanıcılara sunulan Para İadesi veya Galaxy S7 Edge tercihlerinden dolayı zaten yeterli bir kampanya yaptıkları konusunda hem fikir oldukları yönünde.

 

Samsung Galaxy Note 8

 

Note 7 Sürecinde Neler Yaşanmıştı?

Geçtiğimiz sene patlamalar ve yanmalar ile gündeme gelen Samsung Galaxy Note 7 modeli önce alınan bir kararla Değişime tabi tutulmuş ancak değiştirilen modellerin de aynı sorun u yaşaması ile İade Alınmaya başlanmıştı.

Uçaklara girişi yasaklanan, Havalimanlarında patlayıcı madde muamelesi gören, kullanıcıları ölümle burun buruna getiren Note 7 modeli için bir İade Kampanyası başlatılmıştı.

Ürünü satın alan kullanıcılar Faturaları ve Kutuları ile birlikte Samsung Yetkili Servislerine kayıt oluşturup cihazlarını iade etmiş ve 2 ila 7 günlük bir süre içinde Para İadesi veya S7 Edge modeli ile değişim sağlamışlardı.

Bu süreçte ciddi anlamda mağdur edilen Samsung Galaxy Note 7 müşterilerine bir sonraki Note serisinde bir kampanya yapılacağı o dönem birçok yayında kendisine yer bulmuş ve birçok müşteri sırf bu yüzden para iadesi almak yerine S7 Edge modeline geçiş yapmıştı.

 

Note 7 Patlama Sorunu

 

%50 İndirim Haberleri Basına Yansıdı

Samsung Galaxy Note 8 modelinin pazara çıkması ile Amerika’da daha önce Note 7 alan ve iade etmek zorunda kalan kullanıcılara Note 8 alımında %50 İndirim yapılacağı basına yansımıştı.

Sonrasında ise ülkemizde bu oranın 1.500 TL civarında olacağı, cihazların Note 7 mağdurlarına 3.600 TL’den yani Samsung Galaxy Note 7 modelinin ilk satış fiyatı üzerinden sunulacağı iddiaları gündeme gelmişti.

Ancak sonrasında konuyla alakalı olarak Samsung Türkiye cephesinden bir açıklama gelmedi. Konuyla alakalı görüştüğümüz bazı Samsung’a yakın isimlerde şu aşamada bu şekilde bir kampanyanın planlanmadığını belirttiler.

 

Samsung Galaxy Note 8 Modeli

 

Kullanıcılar Zaten Cihazlarından Memnun Düşüncesi Yaygın

Yaptığımız görüşmelerde Samsung cephesinin Note 7 modellerini alıp S7 Edge verme sürecini zaten kullanıcılara yapılan bir İyilik ve Kampanya olarak gördüğünü üzülerek fark ettik.

Yani bir anlamda Samsung cephesi kullanıcılarına yapmış olduğu Mecburi Değişimi bir Kampanya olarak ele almış olduğu ortaya çıktı.

Hatta Samsung’un bu süreçte S7 Edge alanlara ve paralarını iade alanlara  “Kampanyadan Yararlandılar Zaten” gözüyle baktığını da belirtmemiz gerek.

Ancak o dönemde 3.600 TL gibi bir rakamdan satılan Note 7 modelleri iade alındığında S7 Edge almayı kabul edenlere 600 TL bir ödeme yapılmış ve yerine S7 Edge satılmıştı. Ve o dönem S7 Edge modeli 3.000 TL’den Samsung Mağazalarında, 2.500 TL gibi fiyatlardan da internette satış idi.

Yani S7 Edge alan müşterilere herhangi bir indirim yapılmamıştı.

Bakalım süreç sonunda Samsung cephesinden bu konuyla alakalı olarak bir çözüm önerisi kullanıcılara sunulacak mı? Yoksa Samsung Galaxy Note 7 alıp daha sonra iade etmek zorunda kalanlar için artık sürecin sonuna gelinmiş mi oldu.

Note 7 Mağdurlarının Beklediği Note 8 Değişim Kampanyası Hayal Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir