Operatör Üzerinden Faturaya Ek Olarak Alınan Telefonlara İkinci El Satış Yasağı Geliyor

GSM Operatörleri üzerinden Faturaya Ek olarak satın alınan telefonların tüm taksitleri ödenmeden İkinci El veya Kapalı Kutu olarak satılmasının önüne geçiliyor.

Konuyla alakalı olarak Habertürk tarafından yayınlanan habere göre Faturaya Ek olarak satın alımı yapılan cihazlar, ilgili cihazın ödemeleri tamamlanmadan ikinci el veya kapalı kutu olarak satılamayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından yapılan açıklamaya göre ilgili düzenleme Torba Yasa ile birlikte TBMM’den geçti ve yakın dönemde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek.

 

Cep Telefonu - Akıllı Telefon

 

Satışı Yapılan veya Taksiti Ödenmeyen Telefonlar Kullanıma Kapatılacak

Yeni düzenleme ile birlikte taksiti bitmeden satıldığı belirlenen telefonlar ve satılmasa bile taksit ödemeleri yapılmayan cihazlar kullanıma kapatılabilecek.

Taksit ödemesi yapılmadığı için kapanan cihazların taksit ödemeleri yapıldığı zaman ise cihaz operatör tarafından yeniden kullanıma açılabilecek.

Taksit ödemeleri devam ederken başkasına satıldığı tespit edilen cihazların ise kullanıma kapatılması ve yeniden kullanıma açılmaması bekleniyor.

 

Akıllı Telefon

 

Telefon Alarak Nakit Paraya Çevirme Dönemi Sona Erecek

Bilindiği üzere özellikle paraya ihtiyacı olan birçok kişi Operatör üzerinden Akıllı Telefon satın alarak bunları daha kutusunu açmadan farklı telefonculara veya internet üzerinden son kullanıcıya telefonu satmakta ve ürünü nakit paraya çevirmekte idi.

Tabi ki bu süreçte 10.000 TL’ye alınan bir telefon 1-2 saat içinde nakit para ihtiyacından ötürü ölü fiyatına, 5.000 – 6.000 TL gibi bir rakama satılmakta idi.

Bu durumda da acil para ihtiyacını karşılamak için neredeyse yarı yarıya daha fazla ödeme yapmak zorunda kalan kullanıcılar zaman için de büyüyen bir borç yumağı içinde sıkıntıya düşebiliyorlar.

 

Akıllı Telefon - Cep Telefonu

 

Mobil Kayıt Sistemi Üzerinden Kontrol Edilecek

Henüz net olarak teknik bilgisi verilmese de taksiti bitmeden satılan cihazların Mobil Kayıt Sistemi üzerinden kontrolleri gerçekleştirilecek ve cihaz kapatılacak.

Bu sebeple de operatör üzerinden taksit ile alınan cihazlarda, Sözleşmeli Cihaz Alımı Yapılan Hat dışında halan diğer sim kartlar ile kullanımına müsaade edilmeyecek.

İlgili sözleşme bedelinin tamamı ödenerek borç bitirilince cihaz üzerindeki bloke de kaldırılarak farklı numaralar ile kullanıma tekrar açılacaktır.

İlgili düzenleme yürürlüğe girdikten sonra satışı yapılacak olan cihazları kapsayacak olan bu düzenleme, yayın tarihinden önce alınan telefonların satışını ise etkilemeyecek.

Operatör Üzerinden Faturaya Ek Olarak Alınan Telefonlara İkinci El Satış Yasağı Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir