2.7 KM Uzunluğundaki Osmangazi Köprüsü şuan faaliyete girmesine rağmen Bayram dolayısıyla henüz ücretli geçişlere başlamadı. Ancak köprü 11 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 89 TL ücret ile geçilebilecek.
Köprü Ücretlerinden alınan KDV Değerinin %18 olmasından dolayı rakamın daha yüksek olması beklenirken alınan bir karar ile Körü Geçişlerinden alınan %18’lik KDV rakamı %8 seviyesine çekilmiş ve Osmangazi Köprüsünün ücreti 89 TL olarak yeniden hesaplanmıştı.
Kilometre başına 33 TL ödeme yapılan Osmangazi Köprüsü bu özelliği ile Dünyadaki En Pahalı Köprü olma özelliğini de eline almış oldu.
Örneğin Fransa’da bulunan ve 2.4 km uzunluğa sahip olan Millau Viadunt Köprüsünden alınan ücret 23 TL. Yani kilometre başına 10 TL.
Danimarka’da bulunan 8 Km uzunluğundaki Öresund köprüsünün geçiş ücreti ise 145 TL. Yani Kilometre başına 18 TL.
12,9 km uzunluğu ile en uzun köprü ise Kanada’da buluna Canfederation köprüsü ise 103 TL geçiş ücretine sahip. Yani kilometre başına 8 TL ödeme yapmış oluyorsunuz.
Fiyatların bu denli yüksek olmasının ise Yap İşlet Devret modeli ile yapılan Osmangazi Köprüsünün günümüz şartlarında yüksek maliyetler ile yapılmasından kaynaklı olması olarak gösteriliyor.