Oyun Pazarında Yeni Trend: QuizUp

Akıllı telefonlarda kullanılan en popüler uygulamalar arasına giren önemli sayıda oyun da var. Hatta akıllı telefon kullanıcılarının önemli bir kısmı, telefonlarını sadece oyuna endeksli olarak kullanmakta. Bu oyunlar sadece bağımsız oyunlar değil aynı zamanda internet üzerinden oynanan oyunlar da olabiliyor. Mesela bu alandaki oyunlardan biri olan Candy Crush’ı sanırız duymayan yoktur.

Pek çoğumuz “oyun” deyip geçiyoruz ama bu oyunların ciddi piyasa değerleri ve inanılmaz getirileri olabiliyor. Sözgelimi Candy Crush Saga‘nın sadece altı aylık dilimdeki getirisi 180 milyon doları bulmuştu. Yine bir başka oyun Angry Birds‘ün yapımcısı Rovio’nun 2012 yılı kârı 71 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Hâl böyle olunca oyun geliştiricileri de ciddi şekilde bu işin üzerine düşmeye başladılar.

Mobil platformlar için geliştirilen dikkat çekici son oyunlardan biri de QuizUp. Oyunun temel mantığı, 250 konuda en az 200 bin soruluk bir havuzdan karşınıza çıkan soruları cevaplamanız üzerine kurulu. Facebook ile entegrasyonu da bulunan oyun, iOS tarihinin en hızlı yayılan oyunu oldu. QuizUp‘ı bu denli popüler yapan yönlerinden biri, oyuna kullanıcılar tarafından da katkı yapılabiliyor oluşu. QuizUp’ın hızlı yükselişinin önündeki engellerden biri ise, oyunda İngilizce’den başka dil seçeneğinin olmaması.

Oyun Pazarında Yeni Trend QuizUp
Oyun Pazarında Yeni Trend QuizUp

Oyunun yapımcısı olan Plain Vanilla Games, QuizUp’ın daha da geliştirilmesi için 22 milyon dolarlık ek bir yatırımı elde etmiş durumda. Bu meblağın, oyunun iOS yanında Android tabanlı sistemler için de kullanılır hâle getirilmesi ve İngilizce’nin yanında başka lisan desteklerinin de sağlanması için kullanılacağı tahmin ediliyor.

Oyun Pazarında Yeni Trend: QuizUp

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir